Home » Lumea digitală » Galaxy S10 şi S10+, incompatibile cu protecţii de ecran din sticlă

Galaxy S10 şi S10+, incompatibile cu protecţii de ecran din sticlă

Galaxy S10 şi S10+, incompatibile cu protecţii de ecran din sticlă
Publicat: 01.03.2019
Pe internet exista o informaţie neconfirmată conform căreia noile Galaxy S10 şi Galaxy S10+ de la Samsung nu sunt compatibile cu protecţii de ecran realizate din sticlă temperată. Acum că telefonul a ajuns la unii jurnalişti şi influenceri, putem confirma sau infirma aceste zvonuri. Se pare însă că în cazul accesoriilor de protecţie, informaţiile erau adevărate.

MKBHD, Marques Brownley pe numele său adevărat, un youtuber popular pasionat de tehnologie, are deja un Galaxy S10+ pentru testare, iar rezultatele testelor sale arată că foliile din sticlă pentru ecran nu sunt într-adevăr compatibile cu senzorul de amprentă din display-ul telefonului. Motivul este simplu şi a fost explicat inclusiv de producătorul de accesorii care a lansat iniţial această informaţie: ultrasunetele realizate de senzor nu pot pătrunde decât printr-un singur strat de sticlă pentru a citi corect amprenta, nu prin două, scrie go4it.

Senzorul de amprentă ultrasonic funcţionează fără probleme cu folii din plastic, care nu sunt totuşi la fel de durabile şi care nu oferă un nivel de protecţie la fel de mare. Acestea nu vor proteja telefonul la impact, ci doar îl vor feri de zgârieturi. Singura alternativă din sticlă va rămâne cea cu o zonă decupată în jurul senzorului de amprentă, care la rândul său nu este optimă. În orificiul din folie se va strânge praf cu siguranţă, iar zona aceea din display va fi expusă riscului de zgârieturi. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în jurul decupajului din jurul camerei foto frontale.

Totuşi, senzorul de amprentă ultrasonic din Galaxy S10 şi S10+ are şi câteva avantaje comparativ cu cel optic. De exemplu, acesta funcţionează fără probleme, chiar dacă mâna utilizatorului este umedă sau murdară.

Urmează să vedem ce fel de accesorii vor fi lansate în viitorul apropiat pentru protecţia ecranelor seriei Galaxy S10 şi S10+. Modelul Galaxy S10e nu are această problemă, deoarece senzorul său de amprentă este amplasat pe laterala din dreapta, fiind integrat în butonul Power.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase