Home » Lumea digitala » Prinţul Harry, despre reţelele de socializare online: Sunt mai periculoase decât drogurile şi alcoolul

Prinţul Harry, despre reţelele de socializare online: Sunt mai periculoase decât drogurile şi alcoolul

Descopera 04.08.2019
Prinţul Harry, despre reţelele de socializare online: Sunt mai periculoase decât drogurile şi alcoolul
Prinţul Harry al Marii Britanii a spus, în timpul unei dezbateri despre sănătatea mintală a copiilor, că reţelele de socializare online sunt "mai periculoase" decât drogurile şi alcoolul, relatează theindependent.co.uk, citat de Mediafax.

„Reţelele de socializare online creează mai multă dependenţă decât drogurile şi alcoolul şi sunt mult mai periculoase, fiindcă sunt tratate normal şi nu au restricţii”, a afirmat prinţul Harry, în timpul unui eveniment organizat de Royal Foundation pentru propria campanie pentru sănătate mintală Heads Together.

Prinţul a declarat că jocurile video precum „Fortnite”, care este popular în rândul copiilor, nu ar trebui să fie permise, deoarece predispun la tulburări. „Ce beneficii ai dacă ţii jocul acela în casă?”, a continuat el. „Există pentru a-ţi da dependenţă – o dependenţă menită să te ţină în faţa computerului cât se poate de mult. Este un lucru extrem de iresponsabil”, a spus acesta.

La eveniment, ducele de Sussex a mai vorbit despre stigmatizarea persoanelor cu probleme mintale. El le-a spus participanţilor la dezbatere că s-au făcut mari progrese în ceea ce priveşte normalizarea discuţiilor despre sănătatea mintală, dar că societatea mai trebuie să evolueze.

Recent, prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan de Sussex, şi-au lansat pe platforma de socializare online Instagram un cont oficial, care, după nici o zi, a strâns peste 2 milioane de admiratori.

Ducesa de Sussex, în vârstă de 37 de ani, urmează să nască în câteva săptămâni. Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunţat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naşte în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriţă americană Meghan Markle a sugerat că bebeluşul se va naşte în luna aprilie.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, după o relaţie de doi ani.