Home » Lumea digitală » Facebook a decis interzicerea acestui tip de postări

Facebook a decis interzicerea acestui tip de postări

Facebook a decis interzicerea acestui tip de postări
Publicat: 29.03.2019
Compania Facebook Inc. va interzice distribuirea de postări care sugerează „naţionalismul alb” şi separatismul pe platformele pe care le gestionează, în urma criticilor primite în urma atacului armat din Noua Zeelandă, relatează BBC, preluat de Mediafax.

Compania a anunţat, miercuri, că va bloca „lauda, susţinerea şi reprezentarea naţionalismului alb şi al separatismului” pe Facebook şi Instagram, începând de săptămâna viitoare.

De asemenea, gigantul tehnologic a anunţat că îşi va îmbunătăţi metodele de identificare şi blocare a materialelor distribuite de grupările teroriste.

Utilizatorii Facebook care caută termeni ofensatori vor fi redirecţionaţi spre o organizaţie caritabilă care combate extremismul extrem.

Reţeaua socială a fost supusă la o presiune ridicată din partea grupurilor umanitare după ce autorul atacurilor armate din moscheile din Noua Zeelandă a distribuit live incidentul pe Facebook.

Compania a permis până acum conţinutul naţionalist „alb” deoarece nu l-a perceput drept rasist.

Într-un comunicat publicat miercuri pe blogul oficial, Facebook a transmis că în urma consultaţiilor cu „membri ai societăţilor civile şi academice” a ajuns la concluzia că naţionalismul alb nu poate fi separat de supremaţia albă.

În urma atacurilor armate din Noua Zeelandă, mai mulţi lideri mondiali au cerut companiilor social media să adopte o poziţie mai responsabilă faţă de materialele extremiste distribuite pe platformele lor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase