Home » Lumea digitală » Ce există în Galaxy S10 5G, cel mai performant smartphone al Samsung – VIDEO

Ce există în Galaxy S10 5G, cel mai performant smartphone al Samsung – VIDEO

Publicat: 11.04.2019
Ce există în Galaxy S10 5G, cel mai performant smartphone al Samsung – VIDEO
Galaxy S10 5G este cel mai performant dintre variantele flagship prezentate la sfârşitul lunii februarie şi va fi şi primul telefon 5G cu modem şi antene interne disponibil pe piaţă. Fiind o premieră tehnologică, cineva a pus deja mâna pe telefon şi a decis să îl dezasambleze pentru a vedea exact cum arată interiorul acestuia.

Pe scurt, Galaxy S10 5G nu este extrem de diferit faţă de un Galaxy S10+. Are acelaşi design realizat din sticlă şi aluminiu, fiind necesară încălzirea adezivului de pe capacul din spate pentru a putea accesa componentele de la interior. Samsung foloseşte şuruburi Philips, astfel că dezmembrarea este relativ simplă odată ce capacul a fost înlăturat, iar majoritatea componentelor sunt ataşate de placa de bază folosind conectori „lego”, care pot fi deconectaţi uşor, scrie go4it.

Modulul de încărcare wireless, jack-ul pentru căşti şi port-ul USB sunt componente individuale, care pot fi înlocuite separat, iar camerele frontale (cu trei senzori de data aceasta, cel de-al treilea fiind unul TOF) sunt uşor accesibile fără să fie nevoie de demontarea display-ul. Modulul de camere principale, cu patru senzori de data aceasta, este realizat din trei componente separate: un modul dual-camera, un modul single camera şi în cele din urmă, noul modul cu senzor TOF pentru calcularea distanţei până la subiect.

Toate componentele par a fi „normale”, chiar dacă este vorba de un telefon 5G. Se pare că antenele nu sunt tocmai vizibile la interior, acestea fiind cel mai probabil integrate în rama metalică a telefonului. Acestea sunt mai multe la număr, întrucât semnalul 5G este uşor de blocat cu mâna, dacă acoperi antena. Astfel, telefonul este acoperit cu antene de jur împrejur, iar software-ul schimbă automat pe antenele care nu sunt acoperite.

Interesant la acest model pare să fie un conector care nu este folosit, care ar putea fi un port pentru diagnostic folosit în dezvoltarea telefonului, sau ar putea sugera că există mai multe versiuni hardware, diferite în funcţie de operator. Având în vedere poziţia conectorului, acesta ar putea fi realizat pentru a fi conectat la capacul de sticlă exterior, probabil pentru o implementare diferită a tehnologiei 5G.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase