Home » Lumea digitală » Samsung reaminteşte utilizatorilor de Smart TV-uri că şi acestea pot fi infectate cu viruşi

Samsung reaminteşte utilizatorilor de Smart TV-uri că şi acestea pot fi infectate cu viruşi

Samsung reaminteşte utilizatorilor de Smart TV-uri că şi acestea pot fi infectate cu viruşi
Publicat: 20.06.2019
Compromiterea televizoarelor cu malware îngreunează accesarea funcţiilor Smart TV şi transformă televizorul într-o vulnerabilitate pentru locuinţă.

Nu se întâmplă prea des ca producătorii de Smart TV-uri să vorbească şi despre dezavantajele acestora, cum ar fi pericolul infectării cu viruşi informatici care afişează reclame pe ecranul televizorului, sau golesc cardul bancar folosind datele de autentificare extrase din memoria televizorului.

Cineva de la Samsung a vrut să facă o faptă bună, publicând pe contul oficial de Twitter al companiei un ghid pentru scanarea televizorului împotriva ameninţărilor de securitate, menţionând în treacăt că şi acestea pot fi compromise cu forme de malware. Mesajul mai degrabă alarmant, dar perfect valabil pentru televizoarele moderne conectate la internet, a fost şters câteva ore mai târziu.

Conţinutul acestuia a fost însă păstrat într-o captură de ecran, servind acum drept dovadă pentru recunoaşterea de către Samsung a neplăcerilor cu care toţi mai mulţi utilizatori de Smart TV-uri se confruntă în ultima vreme. Compromiterea televizoarelor cu malware îngreunează accesarea funcţiilor Smart TV şi transformă televizorul într-o vulnerabilitate pentru locuinţă. Spre exemplu, camera web inclusă în multe televizoare moderne poate fi deturnată pentru a filma pe ascuns posesorii acestora în cele mai intime momente, materialul video fiind retransmis live pe site-uri obscure, spre a fi vizionat contra cost.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase