Home » Lumea digitală » Înregistrările private ale utilizatorilor de Google Assistant au ajuns pe internet. Google dă vina pe altă companie

Înregistrările private ale utilizatorilor de Google Assistant au ajuns pe internet. Google dă vina pe altă companie

Înregistrările private ale utilizatorilor de Google Assistant au ajuns pe internet. Google dă vina pe altă companie
Publicat: 13.07.2019
Înregistrări audio private a peste 1.000 de utilizatori de servicii Google au ajuns pe internet. Acestea sunt realizate folosind asistentul virtual Google Assistant

Google Assistant, care se pare că înregistrează vocea utilizatorilor, chiar şi atunci când fraza „OK, Google” nu este rostită. Astfel au ieşit la iveală noi detalii despre modul în care asistenţii virtuali funcţionează şi care a fost sursa acestor înregistrări.

Publicaţia belgiană VRT NWS a intrat în posesia celor 1.000 de înregistrări realizate de Google Assistant, iar ascultarea lor a dezvăluit câteva detalii foarte interesante. În primul rând, nu toate înregistrările au fost realizate la comanda utilizatorilor din 1.000, 153 erau înregistrări „accidentale”, cu lucruri pe care utilizatorii le spuneau în privat, fără a şti că sunt „spionaţi” de către serviciile Google. Comanda „OK, Google” nu fusese activată.

Printre conversaţiile pe care Google le-a înregistrat în format audio se numără conversaţii între parteneri în dormitor, conversaţii între părinţi şi copii, dar şi certuri sau apeluri de afaceri importante. Cei înregistraţi au dezvăluit astfel informaţii private sau secrete, crezând că sunt în intimitate. Mai grav este că toate aceste înregistrări ajung în centre contractate de Google pentru ascultare şi transcriere în format text, pentru a antrena mai bine asistentul virtual.

Chiar dacă datele sunt transmise către aceste centre în mod anonim, prin detaliile pe care utilizatorii le oferă crezând că sunt în intimitate, dar şi prin conţinutul anumitor mesaje pe care le dictează către Google Assistant, utilizatorii ar putea fi identificaţi de către cei care ascultă zi de zi înregistrările acestora.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase