Home » Lumea digitală » Elon Musk a dezvăluit planul de preluare a controlului computerelor direct din creier. Sistemul a fost testat deja pe maimuţe

Elon Musk a dezvăluit planul de preluare a controlului computerelor direct din creier. Sistemul a fost testat deja pe maimuţe

Elon Musk a dezvăluit planul de preluare a controlului computerelor direct din creier. Sistemul a fost testat deja pe maimuţe
Publicat: 18.07.2019
Miliardarul Elon Musk a dezvăluit planul de preluarea a controlului computerelor direct din creier, scopul proiectului dezvoltat prin intermediul companiei NeuraLink fiind acela de a permite persoanelor paralizate să controleze computere, arată BBC, citat de Mediafax.

NeuraLink, compania înfiinţată de Elon Musk pentru a studia modurile în care creierul uman poate fi conectat la o interfaţă de calculator, a înaintat documentaţia pentru a obţine permisiunea autorităţilor americane de a începe să testeze aparatura sa pe oameni.

Sistemul a fost deja testat maimuţe care au reuşit să controleze computerul folosind exclusiv undele cerebrale, spune Musk.

Compania susţine că intenţionează să se concentreze asupra pacienţilor care suferă de probleme neurologice grave.

În ultimă instanţă, Musk are în vedere viitorul unei ”gândiri supraumane”, arată BBC.

Dispozitivul propus de compania lui Musk constă într-o sondă minuscul cu peste 3.000 de electrozi ataşaţi unor fire mai subţiri decât un fir de păr. Aparatul ar putea monitoriza activitatea a peste 1.000 de neuroni.

„Nu e ca şi cum am avea dintr-o dată acest şnur neuronal care va deturna creierele oamenilor”, a explicat Musk, ”va dura mult timp”.

În acelaşi timp, miliardarul a recunoscut că proiectul poate ajunge să permită „simbioza cu inteligenţa artificială”.

Conectarea creierului uman cu o interfaţă electronică ar permite crearea unui nou nivel de ”superinteligenţă” a adăugat Musk.

Elon Musk este fondatorul companiei producătoare de maşini electrice Tesla şi numele din spatele companiei SpaceX, jucător important în transportul spaţial privat. S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, şi s-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani, iar, în 1992, s-a transferat la Universitatea din Pensylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică.

El a fondat, alături de fratele său, Zip2, o companie de software care a dezvoltat un ghid online pentru industria de tipărire a ziarelor. În 1999, a înfiinţat X.com, un serviciu de plăţi online şi prin e-mail, care, un an mai târziu, a fuzionat cu compania Cofinity, care deţinea marca PayPal.

În anul 2002, Musk a obţinut cetăţenia americană, iar, ulterior, a fondat SpaceX, companie specializată în construcţia de vehicule spaţiale, şi Tesla Motors.

În 2010, Elon Musk a apărut pe lista Time a celor mai influenţi oameni din lume. A servit ca model pentru celebrul personaj de film Tony Stark, din franciza de mare succes „Iron Man/ Omul de oţel”.

În aprilie 2017, Tesla devenea cel mai valoros producător de maşini din SUA, iar averea lui Musk urca spre 15 miliarde de dolari.

În 2018, Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce a publicat un mesaj pe Twitter, în care a anunţat, în glumă, că va lista la bursă compania şi o va trece sub control privat. folosind exclusiv undele cerebrale, spune Musk.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase