Home » D:News » Elon Musk pregăteşte un anunţ important cu privire la interfaţa om-computer

Elon Musk pregăteşte un anunţ important cu privire la interfaţa om-computer

Elon Musk pregăteşte un anunţ important cu privire la interfaţa om-computer
Publicat: 25.04.2019
Fondatorul SpaceX şi Tesla, Elon Musk, a dat de înţeles că în viitorul apropiat va face un anunţ cu privire la înterfaţa care ar putea într-o zi să conecteze oamenii şi tehnologia.
Într-o postare pe Twitter, Elon Musk a precizat că în viitorul apropiat va face un anunţ cu privire la progresele realizate de către Neuralink, un startup fondat de către acesta pentru dezvoltarea tehnologiei care să permită interacţiunea dintre creiere şi tehnologie, notează ScienceAlert
 
Elon Musk este de părere că o „legătură corticală” directă deschide posibilitatea extinderii conştiinţei şi, de asemenea, să ofere oamenilor o şansă mai bună în competiţia cu programele de inteligenţă artificială.
 
Până în acest moment, nu ştim care este cu precizie obiectivul principal al startup-ului fondat în 2016, unele voci susţinând că activitatea acestuia este orientată spre creearea de aplicaţii comerciale ale unei astfel de interacţiuni creier-tehnologie.
 
Zvonurile legate de activitatea Neuralink converg spre posibilitatea dezvoltării unui dispozitiv asemănător unui ac de cusut care va fi inserat în creierul unui şobolan de laborator şi care va putea să „citească” semnalele electrice produse de către creierul acestuia. Însă, indiferent de natura anunţui pe care Elon Musk îl va face, posiblitatea ca un astfel de dispozitiv ipotetic să fie folosit pe un creier uman rămâne o perspectivă îndepărtată.

Citeşte şi:

Noul proiect îndrăzneţ al miliardarului Elon Musk ne va permite să devenim CYBORGI

Gestul excentric al lui Elon Musk, şeful Tesla, în timpul unui show online

Elon Musk a făcut public planul său de colonizare a planetei Marte. Coloniştii trebuie să fie ”pregătiţi să moară”

Un român de 23 de ani a câştigat un premiu iniţiat de miliardarul Elon Musk: a inventat un sistem de transport care prinde viteza de 1.200 km/h

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase