Home » Lumea digitală » Google a descoperit 12 vulnerabilităţi grave în sistemul de operare iOS

Google a descoperit 12 vulnerabilităţi grave în sistemul de operare iOS

Publicat: 04.09.2019
Google a descoperit 12 vulnerabilităţi grave în sistemul de operare iOS
Echipa de specialişti în securitate Project Zero de la Google, angajată pentru a găsi vulnerabilităţi în software, a dezvăluit o serie de probleme pe care le-a descoperit în sistemul de operare iOS.

Google a descoperit 12 vulnerabilităţi separate de tip „zero day”, adică prezente în software încă de la lansarea lui, şapte dintre acestea fiind legate de browser-ul implicit din iOS, Safari. Folosind aceste 12 vulnerabilităţi, au fost descoperite cinci „lanţuri” de atac, prin care atacatorii puteau primi acces „root” în sistemul de operare mobil de la Apple. Având control maxim asupra software-ului, cei care reuşeau să pătrundă în telefoanele utilizatorilor puteau instala software care să spioneze activitatea, puteau accesa date personale precum fotografiile stocate, mesajele sau geolocaţia. De asemenea, puteau fi accesate parolele stocate local.

Vulnerabilităţile erau prezente pe toate variantele de iOS de la versiunea 10 la 12 (cea mai recentă). Descoperirea acestor probleme a avut loc în luna februarie, iar Google a lăsat celor de la Apple un răgaz de numai o săptămână pentru a le rezolva înainte să publice descoperirile online. În general, astfel de probleme se raportează după 90 de zile, însă efectele acestor atacuri puteau fi atât de grave, încât Google a forţat Apple să le repare.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase