Home » Lumea digitală » Facebook dezvoltă propriul sistem de operare

Facebook dezvoltă propriul sistem de operare

Publicat: 22.12.2019
Facebook dezvoltă propriul sistem de operare
Facebook lucrează la propriul sistem de operare, într-o încercare de a-şi reduce dependenţa de platforma Android, potrivit unor surse ale publicaţiei The Information.

Echipa care lucrează la noul sistem de operare este condusă de Mark Lucovsky, care a lucrat mulţi ani la Microsoft, compania care dezvoltă Windows, cel mai popular sistem de operare pentru desktop din lume.

The Information oferă puţine informaţii despre platforma la care lucrează Facebook, dar notează că dispozitivele sale Oculus şi Portal folosesc o versiune modificată de Android. Pe lângă acestea, compania lucreză la un proiect de ochelari pentru realitate augmentată. Această tehnologie introduce elemente virtuale în realitatea fizică, potrivit Mediafax.

Facebook are şi alte proiecte importante în lucru. Compania lucrează, potrivit Bloomberg, la propriul procesor şi dezvoltă un asistent vocal virtual, care va concura cu serviciile Google Assistant, Alexa sau Siri.

Facebook a mai încercat în trecut să dezvolte un sistem de operare. Acesta a debutat în 2013 pe un smartphone HTC şi era o versiune modificată de Android. Dispozitivul nu a avut succes, iar compania a renunţat la proiect.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase