Home » Lumea digitală » Ami, maşina electrică de la Citroen care poate fi condusă fără permis

Ami, maşina electrică de la Citroen care poate fi condusă fără permis

Ami, maşina electrică de la Citroen care poate fi condusă fără permis
Publicat: 02.03.2020
Citroen Ami este atât de mic şi atât de lent încât nu necesită un permis de conducere pentru a fi condus pe străzile din Europa, fiind însă necesar permis de categoria B1 în România, pentru cei sub 18 ani.

Citroen a anunţat o nouă maşină electrică de oraş numită Ami, care va fi disponibilă nu doar pentru cumpărare la un preţ foarte mic, ci va putea fi închiriată pentru un cost lunar foarte mic, de numai 20 de euro pe lună. Cel mai interesant lucru la Citroen Ami este însă faptul că este atât de mic şi atât de lent încât nu necesită un permis de conducere pentru a fi condus pe străzile din Europa, fiind însă necesar permis de categoria B1 în România, pentru cei sub 18 ani.

Posibilitatea de a conduce maşina va fi diferită de la ţară la ţară. În Franţa, de exemplu, aceasta va putea fi condusă de la 14 ani, în timp ce majoritatea ţărilor din Europa obligă şoferii să aibă minimum 16 ani pentru astfel de vehicule.

Ami de la Citroen are o baterie de 5,5 kWh, o valoare mică în comparaţie cu ceea ce oferă maşinile electrice obişnuite. Aceasta poate să ofere 70 de km de autonomie la o singură încărcare şi poate fi realimentată de la o priză normală de 220V în numai trei ore. 

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase