Home » Lumea digitală » Un AI al Microsoft poate să identifice sunetele scoase de către mâncare din apelurile noastre video

Un AI al Microsoft poate să identifice sunetele scoase de către mâncare din apelurile noastre video

Un AI al Microsoft poate să identifice sunetele scoase de către mâncare din apelurile noastre video
Publicat: 23.03.2020
Acest algoritm poate să identifice şi să elimine sunetele legate de consumarea mâncării din apelurile video.

Dezvoltarea tehnologiei de comunicaţii aduce cu sine o multitudine de provocări: logistice, etice, legale şi aparent chiar şi de etichetă. Unii utilizatori ai apelurilor video sunt de părere că consumarea gustărilor nu este compatibilă cu această formă de comunicare şi asta deoarece sunetele produse ar putea să îi deranjeze pe participanţi. Aparent, pentru această problemă pe care nu ştiam că o avem Microsoft a propus deja o soluţie: un algoritm de inteligenţă artificială care poate să identifice şi să filtreze suntele care au legătură cu consumarea mâncării în timpul unor apeluri video, notează Futurism.

Acest nou algoritm se află doar pe platforma de conferinţe a Microsoft: Teams; asemănătoare celorlate aplicaţii care sunt solicitate de către companii, şcoli şi universităţi în ultima vreme.

„Cu puterea AI, echipele pot elimina zgomotul de fond şi se pot înţelege foarte clar”, a declarat Robert Aichner, manager al  Microsoft.

În timpul demonstraţiei în care a fost prezentat acest algoritm, Robert Aichner a avut la îndemână o pungă cu cipsuri pe care a folosit-o pentru a prezenta capabilităţile noului produs care pare a elimina sunetele nedorite aproape în timp real.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase