Home » Lumea digitală » Probleme cu ecranul telefoanelor Galaxy S20 Ultra

Probleme cu ecranul telefoanelor Galaxy S20 Ultra

Probleme cu ecranul telefoanelor Galaxy S20 Ultra
Publicat: 17.04.2020
Potrivit informaţiilor apărute pe forumurile de suport tehnic, telefoanele Galaxy S20 Ultra sunt afectate şi de o altă problemă, în afară de supraîncălzire şi funcţionarea necorespunzătoare a camerei foto.

Aparent, limitată la versiunea cu chipset Exynos 990 a lui Galaxy S20 Ultra, noua problemă ar putea indica defectarea prematură a ecranului OLED şi se manifestă prin căpătarea unei tente de verde, sesizabilă mai ales pe imaginile cu fundal închis.

Însă potrivit investigaţiilor de până acum, simptomele ciudate au apărut după aplicarea ultimului patch de securitate Android, distribuit la începutul lunii aprilie. Altfel spus, problema este cel mai probabil una de natură software şi, deci, poate fi corectată cu o simplă actualizare de firmware.

Aparent, colorarea ecranului în verde se manifestă atunci când rata de afişare este setată la 120Hz, iar luminozitatea mai mică de 30%. Efectul este vizibil în aplicaţii precum Samsung Pay, Snapchat, PUBG Mobile, aplicaţia de captură, etc.

Probabil că neplăcerile apărute nu ţin de vreun viciu de proiectare a versiunii Galaxy S20 Ultra cu chipset Exynos 990, însă incidentul cu siguranţă alimentează speculaţiile cum că varianta cu chipset Samsung ar fi inferioară calitativ celei bazate pe Qualcomm Snapdragon.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase