Home » Lumea digitală » Hackerii au spart aplicaţia Mail din iOS

Hackerii au spart aplicaţia Mail din iOS

Hackerii au spart aplicaţia Mail din iOS
Publicat: 25.04.2020
Vulnerabilitatea a fost descoperită de ZecOps, o companie de cercetare în domeniul securităţii cibernetice, care investiga un atac care a avut loc în 2019. Astfel, au fost depistate cel puţin şase intruziuni în dispozitive Apple folosind acest exploit.

Se pare că problema este legată de aplicaţia Mail, care atunci când primeşte un anumit mesaj se închide. Acest procedeu lasă întregul sistem de operare accesibil hackerilor, aceştia putând accesa prin intermediul vulnerabilităţii în sistemul de securitate Apple tot ce poate fi accesat prin intermediul Mail. Întrucât Mail stochează mesajele private primite prin el, accesul la datele de contact ale persoanelor din agendă şi fotografii, toate aceste informaţii pot fi citite şi/sau descărcate de la distanţă.

Conform ZecOps, vulnerabilitatea se manifestă printr-un crash al aplicaţiei Mail, chiar şi pe cele mai recente versiuni ale sistemului de operare. Aparent, tot ce este necesar este un mesaj care pare la prima vedere a fi gol, care lasă o portiţă pentru a putea pătrunde în aplicaţie.

Se presupune că această vulnerabilitate ar fi fost folosită în atacuri împotriva unor ţinte „valoroase” precum celebrităţi, oameni de afaceri sau politicieni. De altfel, suspiciuni despre o astfel de vulnerabilitate au apărut încă din ianuarie 2018, deci această problemă din iOS ar putea fi foarte veche, iar Apple nu pare să fi ştiut de existenţa ei.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase