Home » Lumea digitală » Facebook a lansat funcţii de videoconferinţă

Facebook a lansat funcţii de videoconferinţă

Facebook a lansat funcţii de videoconferinţă
Publicat: 28.04.2020
Compania de socializare online Facebook a lansat câteva funcţii de discuţii video în grup în efortul de a concura cu instrumente populare oferite de Zoom, Google ori Houseparty, utilizate de miliarde de oameni în contextul crizei coronavirusului, relatează cotidianul Financial Times.

Cea mai mare companie de socializare online a anunţat că oferă funcţii messenger în care pot fi efectuate apeluri video cu grupuri de până la 50 de persoane.

Anunţul a afectat valoarea acţiunilor companiei rivale Zoom, cu sediul în California. 

„Cred că în curând vom avea produsul de prim rang pentru videoconferinţe”, a declarat Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook.

Stan Chudnovsky, un alt membru al conducerii companiei Facebook, a declarat că noile produse au fost construite „ţinându-se cont de normele privind sfera privată şi siguranţa”.

Însă concentrarea pe instrumente de videochat şi transmisiuni live nu este lipsită de riscuri, notează cotidianul Financial Times, amintind că Zoom se confruntă cu probleme în materie de securitate şi sfera privată, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase