Home » Lumea digitală » SUA va înlocui echipamentele produse în China din reţeaua de electricitate

SUA va înlocui echipamentele produse în China din reţeaua de electricitate

SUA va înlocui echipamentele produse în China din reţeaua de electricitate
Publicat: 14.05.2020
Preşedintele Donald Trump a dat ordin ca să fie monitorizate şi înlocuite din reţeaua de electricitate toate echipamentele produse de „adversarii străini” ai Statelor Unite.

Multe din tranformatoarele de mare putere folosite în America sunt de producţie chineză, iar printre furnizorii de echipamente se află şi compania Huawei, deja vizată de alte sancţiuni.

În acest moment, contractele sunt acordate entităţilor care oferă cel mai mic preţ, o politică care avantajează producătorii din Asia şi care, potrivit ordinului dat de Trump, „creează o vulnerabilitate care poate fi exploatată” de către cei cu intenţii rele.

Analiştii cred că în urma măsurii va fi întocmită o listă „albă” cu furnizori de echipamente pentru reţeaua americană de electricitate, considerată a fi de importanţă strategică maximă, deoarece restul infrastructurilor se bazează pe aceasta.

Departamentul Energiei va începe să analizeze centralele, centrele de control şi alte sisteme pentru a identifica echipamentele care reprezintă un risc de securitate. Acestea vor fi înlocuite cu unele de la producători agreaţi.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase