Home » Lumea digitală » Fotografia care strică telefoanele Android. Ce spune omul care a realizat-o și ce software a folosit

Fotografia care strică telefoanele Android. Ce spune omul care a realizat-o și ce software a folosit

Fotografia care strică telefoanele Android. Ce spune omul care a realizat-o și ce software a folosit
Sursa foto: Twitter @UniverseIce
Publicat: 13.06.2020

Gaurav Agrawal, om de știință și fotograf amator din San Diego, a fost șocat să vadă că o fotografie surprinsă de el vara trecută a apărut pe canalele de știri.

Fotografia a fost făcut în Glacier National Park, în Montana, într-o „seară magică” în august 2019. Agrawal a distribuit poza pe platfoma Flickr și apoi a dat-o uitării.

Totuși, o eroare face ca unele telefoane cu sistem Android să cedeze atunci când fotografia este folosită ca fundal.

De multe ori este necesară resetarea setărilor din fabrică ceea ce înseamnă că toate informațiile de pe smartphone se pierd.

Fotografia care strică telefoanele cu sistem Android

Un mesaj despre această fotografie, publicat pe rețeaua de socializare Twitter, a devenit recent viral. Agrawal i-a contactat pe jurnaliștii de la BBC și le-a spus că nu a „făcut nimic intenționat”. „Sunt trist că oamenii întâmpină probleme cu telefoanele lor din cauza fotografiei”, a spus acesta.

„Era o seară magică”, a spus Agrawal despre momentul în care a surprins fotografia, în parc cu soția sa.

„Cerul era înnorat și n-am crezut că vom vedea un apus spectaculos. Eram pe picior de plecare atunci când peisajul s-a schimbat”, a continuat acesta.

Fotografia a fost făcută cu camera sa Nikon, iar mai târziu a fost retușată cu programul Lightroom. Se pare că acesta a fost momentul în care eroarea s-a produs.

Ce spune omul care a realizat-o și ce software a folosit

Lightroom oferă trei opțiuni de culoare pentru salvarea rezultatului final, iar cel ales de Agrawal este unul care derutează telefoanele Android.

Agrawal nu și-a dat seama de eroare pentru că nu a folosit fotografia pe telefonul său. „Nu am știut că va face asta. Eu am un iPhone, iar fotografia de fundal este mereu una cu soția mea”, a mai explicat acesta.

Agrawal are peste 10.000 de urmăritori pe Flickr, iar unele fotografii făcute de el au apărut și în revista National Geographic. „Speram ca fotografia mea să devină virală din motive mai bune, dar poate asta se va întâmpla altă dată”, a mai spus Agrawal.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Fotografia care face telefoanele Android să cedeze. De ce nu trebuie, sub nicio formă, să o folosești ca fundal

Google amână lansarea Android 11 Beta. Anunțul făcut de dezvoltatori

Alternativa gratuită la Photoshop pe Android

Google, acuzat că nu respectă setările de confidențialitate ale utlizatorilor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase