Home » Lumea digitală » Facebook, criticat dur de mâna dreaptă a lui Steve Jobs: se folosește de drogul furiei

Facebook, criticat dur de mâna dreaptă a lui Steve Jobs: se folosește de drogul furiei

Facebook, criticat dur de mâna dreaptă a lui Steve Jobs: se folosește de drogul furiei
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 16.06.2020

Joanna Hoffman, consilier apropiat al fostului CEO al Apple Steve Jobs, a criticat conducerea Facebook pentru că nu a administrat în mod responsabil unele dintre efectele dăunătoare pe care platforma de socializare le are asupra societății, relatează CNBC.

Hoffman a răspuns unei întrebări la o conferință despre cultul leadershipului în tehnologie. „În timp ce mă uit la Facebook, de exemplu, mă gândesc dacă sunt într-adevăr atât de ignoranți sau sunt motivați de ceva … mai întunecat decât ceea ce pare?”, a spus Hoffman.

Ea a adăugat că are „un respect enorm” pentru ceea ce a realizat Facebook, dar ea a sugerat că anumite aspecte ale gigantului social media „distrug țesătura democrației, distrug țesătura relațiilor umane și alunecă într-un drog ce dă dependență și se numește furie”.

„Știți că este la fel ca tutunul, nu este diferit de opioide”, a adăugat ea. „Știm că furia dă dependență, știm că putem atrage astfel oamenii pe platforma noastră și vor fi implicați dacă îi enervăm suficient de mult. Dar trebuie să folosim asta de fiecare dată? ”

Un purtător de cuvânt pentru Facebook nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Controverse legate de Facebook

De curând, Facebook a generat controverse pentru decizia sa de a nu modera sau de a elimina o postare a președintelui Donald Trump, în care acesta spunea că „atunci când începe jafurile, încep și împușcăturile”, referindu-se la protestele George Floyd.

Lideri în domeniul drepturilor civile s-au declarat „dezamăgiți și uimiți” de „explicațiile de neînțeles” ale lui Mark Zuckerberg pentru păstrarea postării lui Trump.

Ulterior Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, au spus că sunt profund zguduiți și dezgustați de retorica președintelui Trump, într-o scrisoare distribuită pe Twitter.

Hoffman apreciază, potrivit Mediafax, că „leadreshipul este extrem de importantă”, că „indivizii fac o diferență uriașă” într-o companie și că fără un „lider care să o coalizeze, nu rezultă nimic productiv”.

Cu toate acestea, ea a adăugat că trebuie să acceptăm că liderii sunt ființe umane și, prin urmare, au defecte.

Ea spune că există o mulțime de lideri din prezent care au fost „geniali în ceea ce au realizat și ceea ce au făcut foarte tineri”, dar constatată că sunt „remarcabil de ignoranți în ceea ce semănă în lume.“

Hoffman s-a alăturat Apple în 1980, al cincilea membru al echipei care lucra la proiectul Macintosh, și s-a concentrat pe marketingul produselor. Apoi s-a alăturat lui Steve Jobs la compania NeXT, care a fost cumpărată în cele din urmă de Apple.

Hoffman a devenit cunoscută drept una dintre puținele persoane îi puteau face față lui Jobs. Ulterior, a devenit vicepreședinte de marketing la General Magic, plecând în 1995. Acum lucrează pentru Sherpa, agenția spaniolă de inteligență artificială.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase