Home » Lumea digitală » Mark Zuckerberg este de părere că dispozitivele care vor putea citi undele cerebrale sunt o realitate imediată

Mark Zuckerberg este de părere că dispozitivele care vor putea citi undele cerebrale sunt o realitate imediată

Mark Zuckerberg este de părere că dispozitivele care vor putea citi undele cerebrale sunt o realitate imediată
Publicat: 20.10.2019
Zuckerberg este de părere că dispozitivele purtabile care vor putea să citească undele cerebrale vor fi pe piaţă în curând.

În cadrul unui eveniment al Chan Zuckerberg BioHub, o iniţiativă susţinută de către Facebook, Mark Zuckerberg a readus în atenţia publicului angajamentul companiei sale în ceea ce priveşte scoaterea pe piaţă a unor dispozitive care pot fi purtate şi care pot să înlocuiască tastatura şi mouse-ul prin analizarea activităţii cerebrale a persoanelor care le poartă, notează Futurism.

„Scopul nostru este să creăm o tehnologie care să permită controlarea cu un simplu gând a realităţii virtuale sau augmentate”, a explicat Zuckerberg.

Angajamentul pe care Zuckerberg l-a luat în numele Facebook vine la doar o lună după ce, în septembrie, corporaţia a preluat CTRL-labs, un start up specializat în tehnologia interfaţelor creier-computer. Înainte de a deveni parte a activelor Facebook, start up-ul lucra la dezvoltarea unei brăţări care permite utilizatorilor să controleze cu avatar virtual cu ajutorul activităţii cerebrale.

Facebook a anunţat în septembrie 2017 interesul pentru tehnologia non-invazivă a interfeţelor creier-computer care ar permite utilizatorilor să scrie fără a avea nevoie de o tastatură.

În prezent, oficialii companiei nu au anunţat progrese prea mari în această direcţie, tehnologia fiind abia la început. După cum explică Zuckerberg, interacţiunea cu pielea umană va reduce funcţionalitatea acestei tehnologii. „Am o capacitate neuronală suficientă în neuronii mei motori pentru a controla probabil o altă mână în plus. Este doar o problemă de antrenament şi apoi pot să recepţioneze acele semnale de la încheietura mâinii”, a spus şeful Facebook. El explică faptul că pentru o eficientă a interceptării şi realizării unei treceri complete de la gând la interacţiunea cu mediul fizic / digital este necesară folosirea implanturilor.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase