Lentilele Apple Glass ar putea să se adapteze automat la necesitățile utilizatorilor

20 06. 2020, 15:00

Acesta ar putea funcționa fără dioptrii în cazul celor care poartă ochelari.

Apple Glass ar putea fi următorul dispozitiv „inovativ” al companiei americane și nu doar datorită funcțiilor smart. Conform unui nou brevet înregistrat de Apple în SUA, compania ar putea plănui dezvoltarea unui sistem de lentile proprietar. Acesta ar putea funcționa fără dioptrii în cazul celor care poartă ochelari. Lentilele sale ar putea să se adapteze automat la necesitățile utilizatorilor.

Tehnologia de lentile dinamice pentru Apple Glass, brevetată

În brevetul Apple, ochelarii Apple Glass sunt menționați drept „aparat cu display montat pe cap pentru afișarea conținutului de pe ecranul unui dispozitiv electronic portabil”. Astfel, este destul de clar că ochelarii Apple vor putea afișa anumite informații în fața utilizatorului. De altfel, Apple investește mult în tehnologiile AR în ultimii câțiva ani, deci cu siguranță astfel de funcții vor fi regăsite pe ei. Totuși, dacă utilizatorii au probleme de vedere și necesită dioptrii, întreaga iluzie de afișare a graficii pe lentilele ochelarilor dispare.

Astfel, Apple pare să ia în considerare posibilitatea de a crea un sistem de lentile dinamice, care se pot adapta la nevoile utilizatorilor.

Citește continuarea pe Go4it!

Cum vrea să lupte Apple cu Disney și Netflix pe piața serviciilor de streaming?

Apple produce un film al lui Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio și Robert DeNiro

Apple dezvăluie care ar putea fi următorul pas pentru ecranul tău

Macbook Air 2020: Un Apple laptop ieftin și potrivit pentru toată lumea