Home » Lumea digitală » Obiectivul Google pentru 2025: să devină lider în diversitate culturală

Obiectivul Google pentru 2025: să devină lider în diversitate culturală

Obiectivul Google pentru 2025: să devină lider în diversitate culturală
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 18.06.2020

Google Alphabet Inc. a anunţat miercuri noi obiective şi politici menite să abordeze problemele rasiale din cadrul companiei.

Directorul executiv al Google, Sundar Pichai, a declarat că până în 2025, compania va încerca să crească cu 30% numărul angajaţilor din grupurile subreprezentate în poziţii de conducere.

În prezent, compania demarează proceduri de angajare din surse externe pentru funcţiile de conducere cu scopul de a atrage noi talente din culturi cât mai diverse. De asemenea, gigantul tehnologic a anunţat că va elimina procedurile de securitate din cadrul departamentelor pentru că ar putea conduce la profilare pe criterii rasiale.

Istoria motorului de căutare Google

Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

În decembrie 1998, PC Magazine scria că Google „are un dar neobişnuit de a afişa rezultate extrem de relevante” şi recunoaşte Google ca fiind motorul de căutare preferat în clasamentul Top 100 Web Sites (Top 100 de site-uri web) pentru 1998.

În februarie 1999, sediul din garaj devine neîncăpător, astfel că Google se mută în casă nouă la 165 University Avenue în Palo Alto, având numai opt angajaţi.

De atunci, Google a început dezvoltarea la nivel internaţional, lansând din ce în ce mai multe servicii şi produse.

Vă recomandăm să citiți și:

Mare atenţie! WhatsApp îţi poate face mari probleme. Funcţia care îţi face numărul de telefon public pe Google

Americanii folosesc reclamele de la Google pentru a prezice o viitoare epidemie de coronavirus

Americanii folosesc reclamele de la Google pentru a prezice o viitoare epidemie de coronavirus

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase