Home » Lumea digitală » Elon Musk susține că Tesla e pe cale să creeze mașini complet autonome

Elon Musk susține că Tesla e pe cale să creeze mașini complet autonome

Elon Musk susține că Tesla e pe cale să creeze mașini complet autonome
Credit foto: Pixabay
Publicat: 11.07.2020

Musk a declarat că până la finalul anului 2020 Tesla va produce o mașină complet autonomă.

În cadrul târgului de tehnologie de la Shanghai, Elon Musk, a declarat printr-un mesaj înregistrat că Tesla, compania auto pe care o deține, va produce până la finalul acestui an automobile complet autonome, notează Tech Xplore.

Sunt extrem de sigur că „nivelul 5” sau, în esență, o autonomie completă va fi posibilă și cred că se va întâmpla foarte repede […] Rămân încrezător că vom avea funcționalitatea de bază … completă anul acesta”, a declarat Musk.

O profeție eșuată

Aceasta nu este prima dată când Musk promite că compania sa va completa proiectarea unui automobil autonom. În 2018 a făcut o astfel de promisiune, dar a revenit asupra acesteia și a spus că acest proiect va fi gata în 2020.

Elon Musk a precizat faptul că Tesla va produce mașini autonome care vor atinge nivelul 5, cel în care algoritmul care controlează mașina va lua mereu decizii fără intervenția și supravegherea unei persoane. Un asemenea grad de autonomie ar permite pasagerilor din mașină, inclusiv celui de pe locul șoferului să doarmă, să se uite la un film sau doar să privească peisajul.

Tesla a instalat deja algoritmi care permit mașinilor sale o autonomie limitată, totuși clienții companiei încă nu sunt încrezători în această funcție.

Citește și:

După maşini autonome, avem şi primul avion capabil să aterizeze în mod complet autonom, fără intervenţia unui controlor de trafic

Dilemele etice pentru care vor trebui să fie pregătite mașinile autonome

Tesla a depășit Toyota. Compania lui Elon Musk a devenit cel mai valoros producător auto din lume

Tesla a vândut mașini Model S deși ar fi știut că bateriile ar fi putut lua foc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase