Home » Lumea digitală » iPhone 12 ar putea avea prețuri mai mari decât se așteptau experții

iPhone 12 ar putea avea prețuri mai mari decât se așteptau experții

iPhone 12 ar putea avea prețuri mai mari decât se așteptau experții
Publicat: 19.07.2020

Jeff Pu, analist, spune că Apple ar putea cere 749 dolari pentru iPhone 12.

Primele zvonuri care au vorbit despre prețuri în contextul lansării modelelor iPhone 12 spuneau că modelul de bază, cel cu ecran mic, ar putea fi mai ieftin decât iPhone 11. Acum că ne apropiem de lansare, noi detalii neoficiale despre noile smartphone-uri de la Apple sugerează că s-ar putea să nu fie cazul de o ieftinire. Un nou raport publicat de analistul Jeff Pu de la GF Securities sugerează că Apple s-ar putea întoarce la un preț mai mare.

Apple ar putea veni cu prețuri ridicate pentru iPhone 12
iPhone XR a fost lansat la un preț de pornire de 749 dolari americani, însă următorul an, Apple a adus pe piață un model îmbunătățit: iPhone 11, la un preț cu 50 de dolari mai ieftin. Având în vedere că noul iPhone 12 în varianta de bază ar trebui să vină cu un ecran mai mic, zvonurile sugerau că acesta ar putea fi mai ieftin, cu un preț de pornire de 649 dolari. Totuși, Jeff Pu spune că Apple ar putea apela la prețul de 749 dolari din nou.

Acesta spune că motivul din spatele prețului crescut este că acesta nu ar afecta negativ vânzările. Aparent, proiecțiile de vânzări spun că potențialii clienți vor accepta un preț mai mare, întrucât telefonul va prim în plus față de generațiile precedente un ecran OLED, procesor și cameră îmbunătățită și compatibilitate cu rețelele 5G. Totuși, prețul ridicat ar apărea și în contextul în care Apple ar pregăti eliminarea accesoriilor din pachet, o mișcare care ar trebui în teorie să scadă costurile de producție și transport.

Dacă într-adevăr modelul iPhone 12 de bază cu ecran de 5,4” va costa 749 dolari, înseamnă că modelul iPhone 12 Max cu ecran de 6,1” ar putea ajunge la un preț de pornire de 849 dolari. Astfel, diferența de preț între acesta și modelul iPhone 12 Pro cu ecran de 6,1” nu ar mai fi atât de mare, putând încuraja clienții să treacă direct la modelul mai scump, care va integra o cameră mai bună, un ecran OLED mai performant și mai multă memorie RAM.

Citște continuarea pe Go4it!

Apple ar putea lansa seria iPhone 12 fără ecrane la 120 Hz

iPhone 12 va avea o cameră mai bună, dar nu va dispune de conectivitate mai rapidă – analist

Generaţia iPhone 12 va fi prima cu ecrane OLED pe toate modelele şi 5G pe cele scumpe

Când se lansează noul Iphone 12 şi când apare în România

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase