Home » Lumea digitală » Dezvoltatorul român de jocuri Amber fuzionează cu KaraOkulta, un studio independent din Guadalajara

Dezvoltatorul român de jocuri Amber fuzionează cu KaraOkulta, un studio independent din Guadalajara

Publicat: 23.07.2020
Dezvoltatorul român de jocuri Amber fuzionează cu KaraOkulta, un studio independent din Guadalajara
Sursa foto: Pixabay

Amber, compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc, continuă să se extindă pe plan internațional, fuzionând cu KaraOkulta, un studio independent din Guadalajara, anunță un comunicat.

Această mișcare întărește prezența Amber în Mexic, după ce studioul românesc a deschis un nou sediu în Guadalajara la începutul acestui an. KaraOkulta este un dezvoltator de jocuri și aplicații mobile în care lucrează 15 specialiști. Studioul mexican a colaborat cu Amber la sfârșitul anului 2019 la dezvoltarea jocului casual Toy Blitz. Parteneriatul a fost un succes astfel încât cele două companii au decis să-si unească forțele.

Echipa se va alătura Amber Mexic în hub-ul Ciudad Creativa Digital. Considerat un „Silicon Valley” al Mexic-ului, Guadalajara devine un pilon important în dezvoltarea de produse media digitale.

Un pas pentru un ecosistem puternic de game development în Guadalajara

„Amber este în permanentă căutare de parteneri dedicați, iar KaraOkulta a dovedit la finalul anului trecut că este o echipă foarte talentată. Fuziunea consolidează capacitățile de dezvoltare de jocuri originale ale Amber Mexic și reprezintă un pas înainte în strategia noastră de a crea un ecosistem puternic de game development în Guadalajara. Suntem nerăbdători să răspundem oportunităților pe care le vom prelua în noua formulă,” a declarat Mihai Pohonțu, CEO Amber.

„Amber este un partener de business redutabil ce a demonstrat de-a lungul anilor că dorește să devină un nume important pe scena internațională a jocurilor video. Această fuziune va genera o multitudine de oportunități pentru comunitatea locală și va consolida Guadalajara ca un hub important de game development,” a precizat Jorge Suarez, fondatorul KaraOkulta.

Amber va angaja 100 de specialiști până la sfârșitul lui 2020

Amber a început recrutarea pentru noul studio, dorind să angajeze 100 de specialiști până la sfârșitul anului. Studioul caută specialiști pentru toate disciplinele de dezvoltare, cu focus pe artă, design, game engineering și testare.

Amber, cea mai mare companie independentă de jocuri video din România, a înregistrat o creștere constantă în ultimii trei ani, deschizând două noi birouri (Botoșani și Guadalajara) și fuzionând recent un cu studio local din România, Scorpius Games.

Cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat până acum

Amber a avut o creștere consistentă a business-ului în 2019 și aceasta va continua într-un mod accelerat și în acest an, cu peste 30%. Compania a raportat pentru anul 2019 cea mai mare cifră de afaceri din istoria acesteia: 57,85 milioane Lei (13,65 milioane de dolari), potrivit Mediafax.

În Amber lucrează peste 500 de specialiști, iar compania se așteaptă să depășească 600 până la finalul anului.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele. În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și locul 463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles și Guadalajara.

KaraOkulta este un studio dezvoltator de jocuri mobile cu sediul în Guadalajara, Mexic, specializat în crearea de jocuri video, MVP-uri și produse proprii, dezvoltare de aplicații, licențiere a propriilor proprietăți intelectuale și community crowd publishing. Studioul a dezvoltat jocuri precum Trigger Runners, Soulgate, Paper Brawlers și Flightout.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase