Home » Lumea digitală » Anunțul făcut de Microsoft după ce Donald Trump a amenințat că va interzice TikTok în SUA

Anunțul făcut de Microsoft după ce Donald Trump a amenințat că va interzice TikTok în SUA

Anunțul făcut de Microsoft după ce Donald Trump a amenințat că va interzice TikTok în SUA
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.08.2020

Microsoft a anunţat că va continua procedurile de achiziţionare a aplicaţiei de social media TikTok. Anunţul vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va interzice aplicaţia din raţiuni de securitate naţională.

Microsoft a transmis duminică că va continua să achiziţioneze aplicația de socializare TikTok în Statele Unite, după ce s-a consultat cu preşedintele Trump, şi i-a dat acestuia asigurări cu privire la breşele de securitate.

Anunţul a venit în condiţiile în care Donald Trump şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorările cu privire la TikTok, iar vineri a ameninţat că va interzice aplicaţia în întregime în Statele Unite.

Aceste planuri par să se schimbe după ce Satya Nadella, directorul executiv al Microsoft, a avut în acest weekend o discuţie cu preşedintele, pe această temă.

Când ar putea fi preluată TikTok de Microsoft

„Microsoft se angajează să achiziţioneze TikTok sub rezerva unei revizuiri complete a măsurilor de securitate şi să ofere beneficiile economice adecvate Statelor Unite, inclusiv Trezoreriei SUA”, a transmis gigantul IT într-un comunicat de presă, citat de New York Times, potrivit Mediafax.

Microsoft a spus că se aşteaptă să finalizeze discuţiile privind preluarea TikTok cel târziu pe 15 septembrie. O astfel de înţelegere ar presupune achiziţionarea birourilor TikTok din Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă; ByteDance, compania-mamă a TikTok, va continua să deţină birourile aplicaţiei de social media din Beijing.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase