Home » Lumea digitală » Reacția TikTok după ce Instagram a copiat aplicaţia şi a lansat Reels

Reacția TikTok după ce Instagram a copiat aplicaţia şi a lansat Reels

Reacția TikTok după ce Instagram a copiat aplicaţia şi a lansat Reels
Credit foto: Profimedia
Publicat: 10.08.2020

Mark Zuckerberg a lansat o aplicaţie copiată după TikTok, numită Instagram Reels, iar TikTok a reacţionat imediat după această lansare şi a postat un mesaj pe Twitter. „Ei bine… pare cunoscut”, este mesajul de pe contul aplicaţiei chinezeşti.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a copiat TikTok şi a lansat Instagram Reels.

La fel ca aplicaţia chinezească, Reels este o platforma de video-sharing, unde poţi să înregistrezi şi să distrbui clipuri cu durată de 15 secunde.

Reacţia TikTok nu a întârziat să apară, iar chinezii au postat un mesaj ironic pe Twitter, făcând referire la Reels.

„Ei bine… pare cunoscut”, au spus cei de la TikTok.

Donald Trump a semnat un ordin prin care cataloghează aplicaţia TikTok ca fiind o ameninţare la adresa securităţii naţionale, existând temeri că datele americanilor sunt distribuite guvernului de la Beijing. Microsoft este principala companie care vrea să cumpere TikTok, Donald Trump oferint undă verde pentru această tranzacţie.

Raportul CIA în privința TikTok

Analiștii CIA au declarat la Casa Albă că, deși este posibil ca guvernul chinez să acceseze datele utilizatorilor TikTok, nu există „nicio dovadă” în acest sens, potrivit unui raport din New York Times, citat de businessinsider.com.

Contrar rapoartelor emise de specialişti, preşedintele Donald Trump a hotărât să înainteze un ordin prin care să interzică aplicaţiile chinezeşti, cele mai populare fiin TikTok şi WeChat.

Ordinul susţine că TikTok „continuă să ameninţe securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite” şi va intra în vigoare din 20 septembrie.

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a dezvăluit un plan naţional prin care să împiedice aplicaţiile şi serviciile chineze, potrivit Mediafax. Supranumit „Clean Network”, programul ar bloca aplicaţiile chineze „de încredere” din magazinele de aplicaţii. Cu toate acestea, experţii au descoperit că TikTok colectează date în mod similar modului în care firmele americane, precum Facebook, fac acest lucru.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase