Home » Lumea digitală » Elon Musk este de părere că nichelul este ”noul aur”

Elon Musk este de părere că nichelul este ”noul aur”

Elon Musk este de părere că nichelul  este ”noul aur”
Credit foto: Profimedia
Publicat: 29.08.2020

Elon Musk, șeful Tesla, crede că nichelul este „noul aur”. Acest metal este, poate, cea mai importantă componentă a automobilelor electrice.

Musk crede că termenul „litiu-ion” este oarecum impropriu, deoarece bateriile nu conțin atât de mult litiu. Procentul actual de litiu dintr-o celulă de baterie folosită de Tesla este de aproximativ 2%, potrivit antreprenorului. „Tehnic, celulele noastre ar trebui să fie numite nichel-grafit, pentru că principala componentă a unei celule este nichelul”, a declarat Musk la o întâlnire cu investitorii.

Metalul este esențial pentru baterii mai eficiente. „Cu cât are mai mult nichel, cu atât mai mare este densitatea de energie oferită de o baterie”, a declarat Michael Beck, analist de la firma Regent Advisors.

Elon Musk a făcut recent apel la companiile miniere să se concentreze pe nichel. „Tesla îți va oferi un contract imens pentru o perioadă lungă de timp”, a spus el. Condiția este ca aceste companii să extragă metalul într-un mod prietenos cu mediul înconjurător.

De exemplu, un automobil Tesla Model 3 conține aproximativ 30 de kg de nichel. Uneori poate conține și câteva zeci de kilograme de murdărie, dar aceasta este altă poveste.

Cine e cine pe piața acestui metal

Prețurile la nichel s-au prăbușit în 2007, iar în ultimii 12 ani cererea nu a crescut. Acum, lucrurile se schimbă, deoarece automobile electrice sunt dezvoltate peste tot în lume.

Beck este de părere că în următorii 2-3 ani prețul acestui metal va crește accelerat. Potrivit lui, o companie care va beneficia de situație este Norilsk, din Rusia. În acest moment, firma este numărul doi pe piața globală, dar are acces la acest metal, în Rusia fiind rezerve mari. Compania nu îndeplinește, însă, deocamdată cerințele lui Musk privind protecția mediului. Norlisk a fost implicată recent în două scurgeri de petrol în zona arctică.

Citește continuarea pe Go4it!

O companie din China vinde mașini electrice fără baterii

Hyundai va fabrica maşini electrice echipate cu acumulatori Samsung

Motivul pentru care Amazon cumpără 100.000 de maşini electrice

Lucid Motors, un competitor pentru Tesla model S. Câți kilometri pot fi parcurși cu o singură încărcare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase