Home » Lumea digitală » Dronele civile folosite pentru asasinatele între traficanții de droguri

Dronele civile folosite pentru asasinatele între traficanții de droguri

Dronele civile folosite pentru asasinatele între traficanții de droguri
Credit foto: Pixabay
Publicat: 07.09.2020

Traficanții de droguri din Mexic sunt foarte bogați și își permit să cumpere arme avansate, inclusiv vehicule blindate, mitraliere grele și drone.

Un cartel folosește deja dronele la scară largă, dar nu neapărat pentru supraveghere sau transportul de marfă, cum ne-am aștepta, ci pentru a-și asasina rivalii. Nu este vorba de drone militare de tipul MQ-9 Reaper, cu care americanii l-au ucis pe generalul iranian Qasem Soleimani, ci de modele civile precum DJI Mavic Air.

O miliție civilă din orașul Tepalcatepec din Mexic a descoperit, într-un vehicul abandonat, peste 20 de drone, care par a fi modele DJI, echipate cu explozibili C4. În recipientele cu explozibil erau incluse bile de rulmenți pe post de șrapnel.

Cartelul care operează astfel de drone este extrem de periculos

Vehiculul îi aparține, se pare, organizației Cártel de Jalisco Nueva Generación (CJNG). Apărută în 2009, aceasta a declanșat un război violent împotriva altor carteluri din Mexic. Membrii săi atacă frecvent și forțele de ordine.

În iulie 2020, autoritățile americane estimau că CJNG este responsabil pentru o treime din drogurile care ajung din Mexic în SUA. Cartelul își extinde acum operațiunile în Europa și Asia.

CJNG are suficienți bani pentru a achiziționa tehnologie de ultimă generație. În iulie, un clip video publicat pe internet arată „sicarios” ai CJNG îmbrăcați în uniforme cu veste antiglonț, alături de camioane blindate și de SUV-uri. Grupul arată mai degrabă ca o unitate militară disciplinată decât ca o bandă responsabilă de crime și alte infracțiuni.

Citește continuarea pe Go4it!

Cercetătorii propun folosirea dronelor pentru a reduce populațiile de țânțari

Raport al unei experte ONU: lumea intră într-o nouă epocă a dronelor militare 

Turcia își dotează forțele militare cu noi echipamente. Armata va primi în curând 500 de drone ucigașe Kargu

Dronele înzestrate cu tehnologie de recunoaştere facială ajută la găsirea persoanelor dispărute

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase