Home » Lumea digitală » Primul joc de buzunar care nu are nevoie de baterii

Primul joc de buzunar care nu are nevoie de baterii

Publicat: 11.09.2020
Primul joc de buzunar care nu are nevoie de baterii
Cercetătorii au creat un Nintendo Game Boy alimentat de panouri solare și energia generată de către apăsarea butoanelor. Credit foto: Pixabay

Cercetătorii au creat un Nintendo Game Boy alimentat de panouri solare și energia generată de către apăsarea butoanelor.

Nintendo Game Boy a reprezentat o inovație tehnologică importantă pentru perioada în care a fost lansat, iar acum o echipă de cercetători speră să vină la rândul lor cu o inovație. Astfel, aceștia au construit primul astfel de dispozitiv care nu are nevoie de baterii, notează Futurism.

Dispozitivul este o copie fidelă a Nintendo Game Boy lansat în 1989, cu o diferență importantă: în locul bateriilor AA, sistemul de jocuri portabil este alimentat în întregime de mici panouri solare și forța aplicată butoanelor.

Folosirea dispozitivului, numit de către cercetători Engage, nu este la înălțimea standardelor impuse de către un Game Boy autentic, chiar dacă poate oferi întreaga colecție de jocuri a consolei clasice. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de alimentare cu care este echipat este limitat și necesită un ecran mic, fără difuzoare și oferă doar câteva secunde de viață fără butoane constantă.

Funcția de autosalvare

„Facem cu adevărat un salt uriaș către sisteme utile și utilizabile care sunt construite pe această bază a calculului intermitent”, explică Przemyslaw Pawelczak, cercetător și expert în computere al Universității Delft, Olanda.

Echipa de cercetători a găsit o modalitate de a face consola să salveze automat progresul în momentul exact înainte ca aceasta să moară. După apăsarea a câteva butoane jocul revine la viață în momentul exact în care a fost oprit părăsit. O astfel de funcție se dovedește perfectă pentru jocuri precum Tetris. Totuși, pentru unele jocuri, precum cele din seria Pokémon care nu necesită folosirea continuă a butoanelor situația se poate dovedi chiar enervantă.

Experții din domeniul tehnologiei sunt de părere că cercetătorii de la Universitatea Delft au reușit să creeze o tehnologie interesantă, cu toate acestea, luând în calcul trecutul litigios al Nintendo, dispus să apeleze la orice mijloace pentru a-și apăra proprietatea intelectuală este greu de prezis ce urmează pentru acest proiect.

Citește și:

Vor putea zidurile să stocheze energie? Cercetătorii au transformat o cărămidă într-o baterie

O nouă baterie cu litiu are un timp de încărcare mai scurt și un risc mai redus de explozie

Uniunea Europeană ar putea obliga producătorii de telefoane să permită schimbarea bateriei

O baterie nouă poate alimenta dispozitivele pentru cinci zile

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase