Home » Știință » Vor putea zidurile să stocheze energie? Cercetătorii au transformat o cărămidă într-o baterie

Vor putea zidurile să stocheze energie? Cercetătorii au transformat o cărămidă într-o baterie

Vor putea zidurile să stocheze energie? Cercetătorii au transformat o cărămidă într-o baterie
Nanofibrele din plastic au permis transformarea unei cărămizi într-o baterie.
Publicat: 22.08.2020

Nanofibrele din plastic au permis transformarea unei cărămizi într-o baterie.

Oamenii de știință de la Universitatea Washington din Saint Louis, Statele Unite ale Americii, se dovedesc a fi extrem de creativi și ingenioși. Aceștia au reușit să transforme o banală cărămidă într-o baterie electrică, notează Futurism.

Secretul lor? Cercetătorii explică faptul că această baterie inedită folosește o cărămidă ai cărei pori au fost umpluți cu nanofibre de plastic care permite stocare sarcinilor electrice.

Bateria a alimentat un LED

Testele inițiale desfășurate de către oamenii de știință arată faptul că această baterie reușește să alimenteze un mic LED. În prezent, capacitatea de alimentarea a cărămizilor este extrem de limitată și asta din cauza modului în care acestea au fost gândite.

Credit foto: D’Arcy Laboratory, Department of Chemistry, Washington University in St. Louis

Cercetătorii explică faptul că cărămizile lor sunt supercapacitorii și nu baterii care oferă electricitate cu ajutorul diferitelor reacții chimice. Cu toate acestea, în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat și cu destule avansuri tehnologice, există posibilitatea ca zidurile să devină baterii electrice gigantice.

„O celulă solară de pe acoperișul casei dvs. trebuie să stocheze energie undeva și, de obicei, pentru asta sunt folosite bateriile”, explică Julio D’Arcy, co-autor al studiului și cercetător al Universității Washington.

Cercetătorul este conștient de limitările pe care proiectul la care a lucrat le are, dar explică faptul că astfel a deschis posibilitatea unor viitoare evoluții în această direcție și în domeniul energetic, în general.

O posibilă creștere a eficienței acestor baterii din cărămizi ar putea fi oferită de către folosirea oxizilor metalici. Cercetătorii sunt de părere că momentul în care aceste baterii vor atinge eficiența bateriilor litiu-ion, am putea asista la o revoluție. Ei argumentează că atunci bateriile lor ar fi mai ieftine și că ar scoate de tot de pe piață bateriile litiu-ion.

Studiul a fost publicat în Nature Communications.

Citește și:

Oamenii de știință arată cum ai putea să-ți încarci bateriile cu umiditatea din aer

Premiul Nobel pentru Chimie 2019 a fost câştigat de John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham şi Akira Yoshino pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion

Fabrică gigant de baterii pentru maşini electrice, construită de Volkswagen şi o companie suedeză

Tesla a lansat un sistem gigant de baterii pentru a stoca energia regenerabilă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase