Home » Lumea digitală » Cât costă fabricarea unui Galaxy Note20 Ultra 5G?

Cât costă fabricarea unui Galaxy Note20 Ultra 5G?

Cât costă fabricarea unui Galaxy Note20 Ultra 5G?
Publicat: 16.09.2020

Galaxy Note20 Ultra 5G este, fără îndoială, cel mai avansat telefon Samsung de până acum. Dar cât din prețul oficial de 1299.99 dolari este dat de costul fabricației și ce profit ar putea reveni companiei sud-coreene.

Compilată de specialiștii Counterpoint Research, lista componentelor care intră în alcătuirea unui telefon Note20 Ultra 5G dă un cost estimat la 468 de dolari. Punând la socoteală și etapa de asamblare, respectiv testarea produsului finit, costul urcă la aproape 550 dolari.

Neincluse în tabelul de mai sus, prețul final cerut la pachet retail include și multe alte costuri ascunse, cum ar fi activitatea de cercetare și dezvoltare care a făcut posibilă dezvoltarea componentelor hardware și software, costurile campaniilor de marketing, costuri de transport, etc. Astfel este dificil de stabilit care este marja de profit pentru Samsung.

La capitolul ”curiozități”, experții Counterpoint Research arată că includerea suportului pentru comunicații 5G în banda mmWave majorează cu aproximativ 10% costul componentelor, comparat variantei cu suport 5G doar în banda sub-6Ghz.

Ediția cu 5G în banda mmWave, mai scumpă

Ediția Galaxy Note20 Ultra 5G cu suport complet în benzile mmWave și sub-6Ghz are la bază o configurație formată din chipsetul Snapdragon 865 Plus și modemul X55. În cazul acestei variante, aproape 40% din banii cheltuiți pe componente merg direct la furnizorul Qualcomm, aproximativ 50% bugetul alocat pentru componente circulând înapoi către Samsung, compania sud-coreeană fiind propriul furnizor pentru multe dintre piesele costisitoare ale telefonului (ex. chip-urile NAND flash, ecranul, memoria RAM). În cazul variantei Note20 cu chipset Exynos, aproximativ 70% din costul componentelor se întoarce către Samsung (chipsetul și modemul 5G sunt componente foarte cositoare).

Citește continuarea pe Go4it!

Galaxy Note20 Ultra se dovedește a fi destul de rezistent

Cum arată noile telefoane Galaxy Note20 și Galaxy Note20 Ultra cu conexiune 5G

Trei actualizări majore de Android pentru modelele Galaxy S și Galaxy Note

Va exista o versiune Lite pentru Galaxy Note20?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase