Home » Lumea digitală » Motivul pentru care jocurile video se vor scumpi

Motivul pentru care jocurile video se vor scumpi

Motivul pentru care jocurile video se vor scumpi
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 30.09.2020

Companiile de publishing vor crește prețurile jocurilor AAA, de primă categorie, cu bugete considerabile de dezvoltare și marketing, destinate noilor console, la 70 de dolari, în condițiile în care Microsoft și Sony urmează să livreze noile console Xbox și PlayStation luna viitoare, anunță CNBC.

Jocurile video blockbuster costă de obicei în jur de 60 de dolari la lansare. Acum, pe măsură ce pasionații vor încerca să pună mâna pe o nouă consolă în acest an, industria pariază că vor fi dispuși să plătească și prețuri și mai mari pentru jocurile lor.

Microsoft și Sony urmează să livreze consolele de generație următoare luna viitoare. Consumatorii se grăbesc deja plaseze precoomenzi, iar unitățile se vând rapid în câteva ore de la listare. Atât Xbox Series X de la Microsoft, cât și PlayStation 5 de la Sony costă în jur de 500 de dolari, dar lansează și versiuni mai ieftine fără unități de disc. ea mai ieftină variantp de PS5 al Sony se vinde cu 400 de dolari, în timp ce varianta cea mai accesibilă a Xbox Series S costă 300 de dolari.

Dar editorii de jocuri sunt de așteptat să ridice prețurile jocurilor, din cauza costurilor suplimentare de dezvoltare și marketing. Take-Two Interactive, care deține binecunoscutele serii Grand Theft Auto și Red Dead, a anunțat în iulie că viitorul său titlu NBA 2K21 va costa 70 de dolari pentru Xbox Series X și PS5. Apoi, la începutul acestei luni, Sony a confirmat un plafon de preț de 70 USde dolari, după anunțul datei și prețurilor PS5.

Modificări în prețul normă din industrie

„Propriile noastre titluri vor avea un preț de la 49,99 dolari la 69,99 dolari pe PS5”, a declarat Jim Ryan, CEO al Sony Interactive Entertainment, într-o postare pe blog la începutul acestei luni. O astfel de creștere a prețului ar pune capăt standardului de 60 de dolari, care a fost norma în industrie timp de 15 ani.

Microsoft nu a precizat cât vor costa jocurile Xbox, dar șeful diviziei, Phil Spencer, a declarat într-un interviu acordat Washington Post că oamenii „vor decide care este prețul potrivit pentru ei”, adăugând: „Eu nu sunt împotriva unei noi limite de preț pentru jocuri”.

Microsoft nu a fost disponibil pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Bartosz Skwarczek, CEO și cofondator al pieței G2A, spune că majorarea prețului jocurilor AAA „riscă să afecteze tânăra generație de jucători”. El a avertizat că prețurile mai ridicate, coroborate cu consecințele economice ale pandemiei ar putea determina unii consumatori să renunțe să mai cumpere noi titluri, notează Mediafax.

Nouă din 10 jucători cred că un nou joc video ar trebui să coste mai puțin de 60 de dolari, potrivit unui sondaj realizat pentru G2A de firma de cercetare Censuswide. Studiul, care a chestionat 1.031 de americani în august, a constatat că toți respondenții consideră că un preț peste 60 de dolari este prea mare pentru un singur joc, în timp ce 59% spun că jocurile au devenit prea scumpe.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase