Home » Lumea digitală » Microsoft a cumprat Bethesda, studioul care a creat Doom și Fallout. Care a fost valoarea achiziției

Microsoft a cumprat Bethesda, studioul care a creat Doom și Fallout. Care a fost valoarea achiziției

Microsoft a cumprat Bethesda, studioul care a creat Doom și Fallout. Care a fost valoarea achiziției
Sursa foto: Microsoft
Publicat: 23.09.2020

Microsoft a achiziționat compania de jocuri care a creat multe titluri de succes, inclusiv Doom, Fallout, Skyrim și Wolfenstein, plătind 7,5 miliarde de dolari pentru ZeniMax Media, compania care deține studiourile, anunță BBC.

Microsoft, care are în portofoliu consola Xbox, a spus că francizele editorului vor fi adăugate la pachetul Game Pass pentru console și PC-uri.

Acest lucru ar putea face ca viitoarea serie Xbox X să fie mai atractivă decât PlayStation 5 pentru unii jucători.

„Acces la resurse care ne vor face un dezvoltator mai bun”

Game Pass oferă deja jucătorilor acces la peste 200 de jocuri.

Nu este încă clar modul în care preluarea afectează planurile Bethesda de a finaliza The Elder Scrolls 6, Starfield și alte jocuri destinate mai multor platforme.

Pete Hynes, vicepreședinte senior la Bethesda Softworks, a declarat că acordul oferă „acces la resurse care ne vor face un editor și un dezvoltator mai bun”. „Încă lucrăm la aceleași jocuri de ieri, realizate de aceleași studiouri cu care am lucrat ani de zile, iar acele jocuri vor fi publicate de noi”, a scris el pe un blog.

Doom Eternal, dezvoltat cu cea mai recentă versiune id Tech

În plus față de titlurile jocurilor, Microsoft va deține acum și motorul grafic id Tech, dezvoltat de sora Bethesda id Software, informează Mediafax.

Doom Eternal, care a fost lansat anul acesta și a primit laude pentru calitatea graficii, a fost dezvoltat folosind cea mai recentă versiune a id Tech.

Legendarul dezvoltator de jocuri John Carmack – pionierul unora dintre tehnologiile din spatele jocurilor originale Doom, Wolfenstein și Quake – a sugerat, de asemenea, că achiziția ar putea să-l readucă la unele dintre aceste francize.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase