Home » Lumea digitală » Șapte recomandări de laptop ieftin și bun

Șapte recomandări de laptop ieftin și bun

Șapte recomandări de laptop ieftin și bun
Publicat: 02.10.2020

Poți cumpăra un laptop mai ieftin și fără să faci rabat la calitate. Există numeroase laptopuri la prețuri avantajoase, care includ afișaje Full HD, performanțe solide și durată lungă de viață a bateriei, plus toate porturile de care ai nevoie.

Iată câteva dintre cele mai bune laptopuri ieftine pe care le poți cumpăra în acest moment cu până la 3.000, 2.000 lei sau chiar 1.500 lei.

Acer Aspire 5

Acer Aspire 5 de 15 inci din 2019 include procesorul AMD Ryzen 3 3200U, de ultimă generație, cu procesarea sa grafică modernă Vega. Memoria RAM de 4 GB și memoria SSD de 128 GB nu permit utilizarea mai multor programe sau o mulțime de file de browser deschise simultan, dar acest model de ecran de 15 inci cântărește mai puțin de 1,8 kilograme. Modelele din 2020 sunt de asemenea accesibile, atât varianta echipată cu AMD, cât și versiunile Intel puțin mai ieftine.

Acer Aspire E 15

Acer Aspire E 15 are un procesor puternic Core i3 din a 8-a generație și numeroase porturi. În ciuda îmbunătățirii puterii, durata de viață a bateriei este de fapt mai mică decât a modelului de anul trecut, la puțin sub 9 ore. Carcasa neagră netedă a laptopului este fabricată din plastic gros, dar o textură metalică periată îi conferă un aspect premium înșelător. Aspire E 15 2018 este echipat cu o memorie RAM de 6 GB și mai păstrează în continuare DVD writer-ul și portul USB Type-C.

HP Stream 11

Este imposibil să găsești un laptop Windows mai bun decât HP Stream 11 la acești bani. Stream are un șasiu de 11 inci, cântărind 1,2 kilograme și măsurând doar 0,7 inci grosime, așadar este adorabil, având în vedere dimensiunile sale mici. Pentru acești bani, nu ar trebui să te aștepți la multe de la Stream 11, dar procesorul său Intel Celeron N4000 cu 4 GB de RAM reușește totuși să gestioneze câteva tab-uri deschise și câteva sarcini mai intense. De asemenea, bateria durează 9 ore și 19 minute la teste. În timp ce tastatura sa poate fi puțin înghesuită, oferă o deplasare decentă a tastelor. Dacă ai un buget redus, HP Stream 11 este unul dintre cele mai ieftine laptopuri pe care le poți alege.

Acer Swift 1

Acer Swift 1 este un laptop elegant și ușor de 14 inci, cu o cascasă complet din aluminiu, cu un număr decent de porturi, toate pentru mai puțin de 2.500 lei. Acum combină acest preț excelent cu o baterie care poate dura 10 ore și 14 minute și un afișaj de 14 inci care vine cu o rezoluție de 1080p. Acer Swift 1 este dotat cu Intel Pentium Silver N5000, 4 GB și 64 GB de stocare eMMC, care este suficient de puternic pentru a-ți permite să gestionezi numeroase tab-uri. Swift 1 vine, de asemenea, cu o cameră web decentă de 720p, ceea ce este surprinzător pentru un laptop atât de ieftin. În general, Acer Swift 1 este unul dintre cele mai bune laptopuri ieftine dacă ai nevoie de ceva ușor.

Dell Inspiron 15 7591

Dell Inspiron 15 7591 este un laptop fantastic. Dispune de un ecran mare, 1080p, de 15 inci, cu multă luminozitate și culori. Inspiron 15 7591 nu este un laptop 2 în 1, dar oferă ceva ce ar putea fi valoros: capacitatea de a actualiza cu ușurință memoria RAM și stocarea, ceea ce înseamnă că laptopul pe care îl cumperi astăzi poate crește în funcție de nevoile tale. Iar Inspiron 15 7591 vine, de asemenea, echipat cu un procesor Intel Core i5-9300H de 45 de wați, 8 GB de memorie RAM și un SSD de 256 GB, ceea ce îl face un laptop mai performant și mai rapid decât multe alte laptopuri din gama sa de preț.

Acer Swift 3 (AMD)

Acer Swift 3 este echipat cu cel mai recent procesor AMD Ryzen 7 4700U. Așadar, primești un laptop cu opt nuclee, cu grafică integrată AMD Radeon. Acest lucru ajută laptopul să treacă prin sarcini solicitante, cum ar fi codarea video. Afișajul nu este cel mai bun de pe piață, dar vei trece peste acest aspect odată ce vei vedea cât de performant este acest laptop ieftin. Deși nu este un laptop elegant sau modern în niciun caz, Acer Swift 3 (AMD) este foarte bine construit, dar dacă cauți putere de editare video la un preț bun, nu trebuie să continui să cauți.

Dell Inspiron 13 7000

Indiferent dacă lucrezi în Excel sau te relaxezi jucând ceva la sfârșitul unei zile lungi de lucru, Dell Inspiron 13 7000 oferă un echilibru excelent. Dispune de o putere de calcul generală puternică și eficientă, precum și de un procesor Intel de generația a noua – opțiunile includ cipuri Core i5, Core i7 și Core i9 – și până la 16 GB RAM, iar acest laptop are un cip grafic dedicat. Modelul standard vine cu un Nvidia GTX 1050 de 3 GB pentru jocuri entry-level, dar există, de asemenea, o opțiune pentru o nouă generație 1650, care poate juca tot felul de jocuri dacă modifici setările suficient.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase