Home » Lumea digitală » Jocuri video românești, promovate pe platforma Steam într-o conferință internațională

Jocuri video românești, promovate pe platforma Steam într-o conferință internațională

Jocuri video românești, promovate pe platforma Steam într-o conferință internațională
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 18.10.2020

Jocurile video realizate de companii din România vor fi promovate pe ptaforma Steam în timpul unei conferințe internaționale. Jocurile românești, dar și alte țări din Europa de Est, vor fi pe prima pagină a platformei și vor putea fi cumpărate cu reduceri de până la 80%.

Organizată de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Dev.Play) anunță că evenimentul online se va desfășura în perioada 1-8 noiembrie. Atunci o selecție de jocuri video dezvoltate în România și în țările vecine va fi promovată pe prima pagină a platformei Steam. Este vorba despre jocuri populare pe Steam sau care urmează să fie lansate. Jocurile românești și est europene vor beneficia de reduceri de până la 80%, anunță organizatorii evenimentului.

Unul dintre cele mai așteptate jocuri independente din 2020

Printre jocurile care urmează să se lanseze în lunile următoare, dar au deja pagini de promovare pe Steam se vor număra Unbound: Worlds Apart (creat de românii de la Alien Pixel), un joc care și-a construit deja o comunitate numeroasă după o campanie de succes pe platforma de crowdfunding Kickstarter în 2019, cât și Door Kickers 2: Task Force North (dezvoltat de KillHouse Games), unul dintre cele mai așteptate jocuri independente din 2020 de către fanii jocurilor de strategie.

Printre jocurile video est-europene deja cunoscute publicului ce vor fi promovate se vor număra titluri precum produsul românesc Move or Die (dezvoltat de Those Awesome Guys), RPG-ul post-apocaliptic Underrail (creat de Stygian Software din Serbia) și RPG-ul hack and slash Victor Vran (creat de Haemimont Games din Bulgaria).

Jocurile românești vor ajunge la milioane de jucători din întreaga lume

„Prin promovarea pe prima pagină a Steam în timpul Dev.Play, cele mai importante jocuri video din România și Europa de Est vor ajunge la milioane de jucători din întreaga lume. Această acțiune reîntărește poziția conferinței în regiune de promotor al jocurilor video locale”, a declarat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play, potrivit Mediafax.

Totodată, reprezentanții Valve, compania care a dezvoltat platforma Steam, se vor alătura conferinței Dev.Play la o masă rotundă specială pentru a discuta despre cele mai bune practici pentru publicarea jocurilor pe Steam, un subiect foarte de interes pentru dezvoltatorii independenți interesați să-și publice singuri jocurile pe platformele de jocuri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase