Home » Lumea digitală » Elon Musk anunță o scădere a prețului unui model Tesla

Elon Musk anunță o scădere a prețului unui model Tesla

Publicat: 16.10.2020

Tesla Model S “Long Range” va costa 69.420 de dolari.

Elon Musk a anunțat astăzi pe Twitter că sedanul „Long Range” Tesla Model S primește o reducere a prețului la 69.420 dolari. Internauții au remarcat faptul că acest nou preț face trimitere la sex și la consumul de canabis și că reprezintă o parte a umorului cu care miliardarul și-a obișnuit fanii, notează Futurism.

Vestea scăderii prețului pentru modelul Long Range vine la doar o zi după ce compania producătoare de mașini electrice a mai anunțat o reducere a prețurilor, de data aceasta de 3.000 de dolari pentru alte două modele: Model S Long Range Plus și Performance.

Cum vrea Musk să își elimine competiția

Această reducere a prețului la 69.420 este o mișcare de marketing care vizează în mod clar unul dintre competitorii Tesla, Lucid, care a anunțat că modelul de bază al sedanului său electric de lux Air va costa 69.900 de dolari.

GALERIE FOTO

Tesla are parte, în ultimii ani de o concurență tot mai acerbă. Modelul de bază al Lucid,  Air, care în prezent, este cu doar 480 dolari mai scump, are o autonomie de aproximativ 600 de kilometri, depășind la limită performanțele similare ale Model S. Lucid a anunțat recent că lucrează la un automobil electric cu o autonomie mai extinsă, care ar putea atinge chiar și 820 de kilometri.

Performanțele celor două berline electrice cu rază lungă de acțiune sunt, de asemenea, în același categoria. Modelul de bază Air va avea un cuplu de putere de 480 de cai putere, în timp ce varianta Model S Long Range Plus are un sistem de propulsie combinat de 534 de cai putere.

Acționarii Tesla au salutat scăderea prețului în mod favorabil, acțiunile crescând cu 3,6% miercuri după-amiaza târziu, potrivit Reuters.

Citește și:

SpaceX a semnat un parteneriat cu armata americană. Ce fel de rachetă va construi compania lui Elon Musk

Tesla Roadster a lui Elon Musk s-a apropiat de Marte. Starman este încă la volan

Tesla îşi bate propriul record. Câte mașini a livrat compania lui Elon Musk în trimestrul al treilea

Elon Musk a anunțat când va fi disponibil un model Tesla mai ieftin

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase