Home » Lumea digitală » Tesla îşi bate propriul record. Câte mașini a livrat compania lui Elon Musk în trimestrul al treilea

Tesla îşi bate propriul record. Câte mașini a livrat compania lui Elon Musk în trimestrul al treilea

Publicat: 06.10.2020
Tesla îşi bate propriul record. Câte mașini a livrat compania lui Elon Musk în trimestrul al treilea
Credit foto: Profimedia

Tesla şi-a doborât propriul record şi a livrat în trimestrul al treilea aproape 140.000 de maşini. Elon Musk a promis 500.000 de maşini până la sfârşitul anului.

Tesla şi-a doborât propriul record şi a livrat aproape 140.000 de maşini.

Recordul anterior fusese stabilit în trimestrul 4 al anului trecut, când livrările au urcat la 112.000 de maşini.

Cifrele încurajatoare ale trimestrului trei se datorează cel mai probabil giga-fabricii de la Shanghai, iar dacă nu ar fi fost pandemia, care l-a obligat pe Elon Musk să închidă temporar fabricile din Shanghai şi Fremont, cifrele ar fi fost mult mai mari.

Elon Musk a promis că va livra 500.000 de maşini până la sfârşitul lui 2020

Există totuşi o schimbare de paradigmă în structura vânzărilor. Vânzările modelelor high-end, ca Model S sedan şi Model X SUV, au scăzut în ponderea totală, crescând vânzările de modele mai ieftine, ca Model 3 şi Model Y, pentru că cele două modele scumpe nu au avut parte de niciun refresh de la lansarea lor, potrivit Mediafax.

Elon Musk a promis că va livra 500.000 de maşini până la sfârşitul acestui an, aşa că rămâne de văzut în ce măsură stă în picioare pariul să, pentru că asta ar însemna încă 180.000 de autoturisme până la sfârşitul anului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase