Home » Lumea digitală » Țara din Europa care obligă Apple să ofere căști în pachetul iPhone 12

Țara din Europa care obligă Apple să ofere căști în pachetul iPhone 12

Țara din Europa care obligă Apple să ofere căști în pachetul iPhone 12
Publicat: 21.10.2020

Corporația susține că decizia de a nu oferi căști are rolul de a reduce deșeurile electornice.

Apple justifică eliminarea perechilor de căști și încărcătoarelor din pachetele modelelor iPhone 12 și celorlalte telefoane pe care încă le are la vânzare din generațiile mai vechi spunând că face asta pentru a proteja mediul.

Obiectivul Apple este ca în 10 ani să aibă o amprentă neutră de carbon, iar eliminarea accesoriilor din pachet vor elimina excesul de deșeuri electronice, scăzând producția lor, dar vor ajuta și la consumul mai mic de combustibil pentru transportul dispozitivelor către magazine, întrucât cutiile devin mai mici. Se pare însă că în Franța, compania Apple nu poate scăpa atât de ușor, fiind obligată să ofere un accesoriu important în pachet.

Legea din Franța obligă Apple să ofere căști pentru iPhone 12

Conform legislației în vigoare din Franța, Apple, la fel ca alți producători de smartphone-uri, trebuie să ofere în pachetul telefoanelor o pereche de căști sau un hands-free. Poate părea o lege arbitrară, însă se pare că a fost adoptată pentru a proteja copiii de 14 ani sau mai mici de radiațiile electromagnetice ale telefoanelor. Pentru că nu poți limita copiii să folosească doar anumite modele, toate trebuie să fie livrate cu căști, pentru a putea fi folosite de către aceștia în timpul apelurilor de voce.

Se pare că autoritățile franceze nu au încredere în studiile realizate până acum care spun că radiațiile electromagnetice nu sunt periculoase, în special în cazul copiilor. Se pare că amenda pentru companiile care nu respectă această lege nu este mare, fiind stabilită la 75.000 euro, însă probabil că încălcarea repetată va duce la interzicerea dispozitivelor de la vânzare. De altfel, autoritățile franceze nu par să aibă foarte multă simpatie pentru giganții din domeniul tehnologiei, oferind în trecut amenzi mari jucătorilor de pe această piață.

Citește contiuarea pe Go4it!

Au apărut primele imagini cu iPhone 12

A fost lansat iPhone 12 cu 5G. Cum arată, ce dotări are și cât costă

Un iPhone 12 vândut de compania Caviar poate să coste și 12.000 de dolari

Un posibil design al iPhone 12 prezentat de către un leak

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase