Home » Lumea digitală » Schimbări pe piața smartphone-urilor. Samsung este iar cel mai mare producător, iar Xiaomi este în creștere

Schimbări pe piața smartphone-urilor. Samsung este iar cel mai mare producător, iar Xiaomi este în creștere

Schimbări pe piața smartphone-urilor. Samsung este iar cel mai mare producător, iar Xiaomi este în creștere
Publicat: 21.10.2020

În ciuda unui început de an în forță, Huawei pare să scadă semnificativ în vânzări în cea de-a doua parte a anului.

Se pare că Samsung a reușit să își câștige înapoi locul întâi pe piața de smartphone-uri, în timp ce Xiaomi pare să aibă cel mai mult de câștigat în urma declinului Huawei. Apple rămâne constant în top 3, însă ar putea scădea în curând pe locul al patrulea, dacă iPhone 12 nu se dovedește a fi un mare succes.

Samsung, OPPO, Xiaomi și Apple ar putea avea de câștigat odată cu declinul Huawei

CounterPoint Research a publicat un nou studiu de piață în care analizează vânzările de smartphone-uri în perioada iulie-august. Se pare că la sfârșitul lunii august, Samsung deținea 22% din piața de smartphone-uri, după o scurtă perioadă în care a scăzut în vânzări sub Huawei prin primăvară. Motivul pentru care Samsung a crescut pare să fie piața din India, care și-a revenit după izolarea obligatorie din cauza COVID-19. De asemenea, utilizatorii Indieni par să nu mai prefere brandurile din China, din cauza tensiunilor dintre cele două țări.

Huawei a scăzut din aprilie până în august de la 21% din piață la numai 16%. Se pare că lipsa serviciilor Google în vest și problemele de stocuri din China încep să afecteze vânzările companiei. Sunt așteptate scăderi și mai mari odată ce Huawei rămâne fără componente, în prezent producând telefoane folosind stocuri mari pe care le-a strâns în preîntâmpinarea restricțiilor SUA.

Citește continuarea pe Go4it!

Un nou smartphone lansat de Teracube

Un bug din Play Store cauzează probleme pentru smartphone-urile cu Android

FlexPai 2. Smartphone-ul de la Royole care este garantat pentru 1,8 milioane de flexări

Samsung ar putea deține monopolul pe piața smartphone-urilor pliabile

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase