Home » Lumea digitală » Samsung ar putea deține monopolul pe piața smartphone-urilor pliabile

Samsung ar putea deține monopolul pe piața smartphone-urilor pliabile

Samsung ar putea deține monopolul pe piața smartphone-urilor pliabile
Publicat: 23.09.2020

Producătorul coreean ar putea controla 80% din piața de telefoane pliabile până la finalul anului.

Prefigurând un succes remarcabil pentru Samsung pe segmentul telefoane pliabile, precomenzile Galaxy Z Fold 2 au atins 60000 de unități în țara natală Coreea de Sud, dublu față de primul model Galaxy Fold.

În ciuda prețului de 2000 dolari și perspectivele economice nu tocmai încurajatoare date de actuala pandemie globală, fanii Samsung comandă în număr mare cel mai nou telefon pliabil al companiei, demonstrând un interes deosebit față de noul concept smartphone. De obicei, vânzările realizate în perioada de precomandă reflectă aproximativ o cincime din vânzările obținute ulterior, Samsung având toate motivele să păstreze un ton optimist.

Samsung, brandul dominant de telefoane pliabile

Cu principalul rival, Huawei, în situația de a nu mai putea lansa succesorul Mate X2 mai devreme de anul viitor, Samsung are cale liberă pentru dominarea pieței de telefoane pliabile. Contrar așteptărilor, nici noul Moto RAZR nu se bucură de atenția dorită de Motorola, designul apropiat de cel al telefoanelor convenționale fiind probabil un dezavantaj.

Potrivit datelor centralizate prin Display Supply Chain Consultants (DSCC), cota de piață deținută de Samsung pe segmentul telefoanelor pliabile ar putea atinge 80% în următoarele 12 luni, compania livrând până la 4 milioane de unități.

Citește continuarea pe Go4it!

Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran pliabil. Ce spun analiștii

Samsung a lansat telefonul pliabil Galaxy Z Fold2

Galaxy Fold Lite de la Samsung ar putea fi cel mai ieftin telefon pliabil

Câţi bani a pierdut Huawei până acum, fabricând telefonul pliabil Mate XS

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase