Home » Lumea digitală » Cercetătorii japonezi au creat softul care poate proiecta mobilă

Cercetătorii japonezi au creat softul care poate proiecta mobilă

Cercetătorii japonezi au creat softul care poate proiecta mobilă
Design-urile produse de acest soft pot fi asamblate fără cuie sau adezivi, ceea ce le face ușor de montat, asamblat și reciclat. Credit foto: Dr. Larsson et. all
Publicat: 26.10.2020

Design-urile produse de acest soft pot fi asamblate fără cuie sau adezivi, ceea ce le face ușor de montat, asamblat și reciclat.

Lemnul este unul dintre cele mai răspândite materiale de construcție și, din fericire, se dovedește a fi o resursă regenerabilă. Construcția obiectelor din lemn necesită structuri complicate și tehnici complexe conectare a componentelor. Cercetătorii  de la Universitatea Tokyo au creat un soft pentru a simplifica procesul de proiectare și, de asemenea, pentru a oferi instrucțiuni ale mașinii de frezat pentru a produce componentele produse. Proiectele nu necesită cuie sau adezivi, ceea ce înseamnă că articolele realizate cu acest sistem pot fi ușor asamblate, dezasamblate, refolosite, reparate sau reciclate, notează Tech Xplore.

GALERIE FOTO

Tâmplăria este unul dintre cele mai vechi meșteșuguri ale umanității și după cum o dovedesc chiar și cele mai simple piese de mobilier aceasta este o combinație de artă și inginerie. Cu toate acestea tâmplăria este o activitatea dificilă și care consumă timp, ducând la prețuri relativ ridicate pentru articolele lucrate manual. Din acest motiv, o parte tot mai mare a mobilierului din lemn este adesea realizat roboți. Unele mașini pot fi extrem de avansate și programate cu modele create pe computere de către designeri umani.

Tsugite, tâmplarul digital

Cercetătorii de la Departamentul de Informatică Creativă de la Universitatea din Tokyo, Japonia, au creat o aplicație de proiectare 3D pentru a crea componente din lemn rapid, ușor și eficient. Ei o numesc Tsugite, cuvântul japonez pentru „tâmplărie”. Cu ajutorul unei interfețe 3D simplă, utilizatorii cu puțină sau chiar fără experiență anterioară, în prelucrarea lemnului sau în proiectare, pot crea în câteva minute proiecte pentru structuri funcționale din lemn.

Aceste modele pot instrui apoi mașinile de frezat să sculpteze componentele , pe care utilizatorii le pot îmbina apoi împreună fără a fi nevoie de unelte suplimentare sau adezivi, urmând instrucțiunile de pe ecran.

„Intenția noastră a fost de a pune la dispoziție arta tâmplăriei persoanelor fără experiență specifică. Când am testat interfața într-un studiu realizat pe utilizatori, oamenii fără experiență în modelarea 3D nu numai că au proiectat niște structuri complexe, ci și s-au bucurat să facă acest lucru”, a spus cercetătoarea Maria Larsson. „Tsugite este ușor de utilizat, deoarece ghidează utilizatorii prin proces, pas cu pas, începând cu o galerie de modele existente, care pot fi apoi modificate în diferite scopuri. Dar utilizatorii mai avansați pot sări direct la un mod de editare manuală pentru mai multe creativitate.”

Tsugite va coordona procesul de fabricație în directă relație cu capabilitățile mașinilor de prelucrare a lemnului. Aceasta înseamnă că mașinilor de frezat, care au limitări fizice, cum ar fi gradul lor de libertate, dimensiunea sculelor și așa mai departe, li se oferă doar modele pe care le pot crea. Oamenii de știință încearcă astfel să evite una dintre problemele care i-a afectat pe utilizatorii de imprimante 3D și care știu că softurile lor nu pot lua în calcul limitele aparatelor folosite.

Studiul citat a fost publicat în Proceedings of the 33rd Annual ACM Symposium on User Interface Software and Technology.

Citește și:

Metoda prin care deciziile luate de algoritmi ar putea fi mai transparente

Facebook foloseşte Minecraft pentru a-şi antrena algoritmii AI

Pandemia dă peste cap algoritmii

O bună înțelegere a fizicii ar putea duce la crearea unor algoritmi mai performanți

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase