Home » Lumea digitală » Veniturile Huawei au crescut cu aproape 10% la nivel global în primele nouă luni ale anului

Veniturile Huawei au crescut cu aproape 10% la nivel global în primele nouă luni ale anului

Veniturile Huawei au crescut cu aproape 10% la nivel global în primele nouă luni ale anului
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 26.10.2020

Huawei Technologies a înregistrat o creştere de aproape 10% a veniturilor în primele nouă luni ale anului, mai slabă decât în anii trecuți, în contextul impactului pandemiei corelat cu dificultăţile apărute în lanţul de furnizori pe fondul restricţiilor impuse de americani, potrivit Reuters.

Cifrele vin la o zi după ce producătorul de echipamente de telecomunicaţii a lansat cel mai recent flagship al companiei. Mai mult, săptămâna aceasta Suedia a decis să interzică utilizarea echipamentelor produse de Huawei şi ZTE în construcţia viitoarei infrastructuri 5G a ţării.

Veniturile Huawei au crescut cu 9,9% în perioada ianuarie-septembrie

Într-un rezultat care conturează finalul unei perioade de creştere anuală de două cifre, înregistrată în ultimii patru ani, veniturile Huawei au crescut cu 9,9% în perioada ianuarie-septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 100,4 miliarde dolari, conform unui anunţ al companiei.

UA a oprit accesul Huawei la produsele software americane

Marja netă de profit a fost de 8% pentru primele 9 luni din 2020, în comparaţie cu un nivel de 8,7% înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Mediafax.

În primăvara anului 2020, SUA a tăiat practic accesul Huawei la produsele software americane şi la producătorii de cipuri cu capital american, în contextul în care o serie de măsuri similare au fost impuse în mai 2019 şi intră treptat în vigoare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase