Home » Lumea digitală » Câți dintre români vor să își instaleze sisteme de securitate la domiciliu în următoarele luni

Câți dintre români vor să își instaleze sisteme de securitate la domiciliu în următoarele luni

Câți dintre români vor să își instaleze sisteme de securitate la domiciliu în următoarele luni
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 01.11.2020

Peste 40% dintre români vor să își instaleze acasă sisteme de securitate în următoarele 12 luni. Este unul dintre rezultatele obținute în urma unui studiu Atu Tech. Românii au un buget de peste 1.000 de lei pentru această achiziție și preferă sistemele video-audio.

Principala concluzie a studiului este că 4 din 10 români, care nu dispun deja de un sistem de securitate, iau în calcul achiziția și montarea unuia în următoarele 12 luni. Dintre aceștia, 51% locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, iar ceilalți au nevoie de sisteme de securitate pentru locuințele de vacanță.

71% dintre participanți se așteaptă ca rata infracționalității să crească

Studiul realizat de compania Atu Tech mai arată că peste 40% dintre cei care iau în calcul achiziția unui sistem de securitate în următoarele 12 luni, vor opta pentru un sistem complex, dotat cu alarmă, monitorizare video, detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări și controlul accesului.

Mulți români sunt dispuși să plătească peste 1.000 de lei pentru un sistem de securitate acasă

De asemenea, 43% dintre participanții la studiu consideră că cel mai important aspect pentru siguranța locuinței este instalarea unui sistem de monitorizare video și audio. Asta în condițiile în care 71% dintre respondenți se așteaptă ca rata infracționalității să crească în următoarele luni, potrivit Mediafax.

Tot din studiu a reieșit faptul că un sfert dintre români sunt dispuși să plătească peste 1.000 de lei pentru achiziția și instalarea unui sistem de securitate acasă, în creștere față de anul trecut, 31% ar putea aloca între 400 și 600 de lei, iar 24% între 800 și 1.000 de lei pentru securizarea locuinței.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase