Home » Lumea digitală » Parlamentul European a votat introducerea rating de reparabilitate

Parlamentul European a votat introducerea rating de reparabilitate

Publicat: 28.11.2020
Parlamentul European a votat introducerea rating de reparabilitate

Votul, care a fost adoptat cu 395 voturi pentru, 94 voturi împotrivă și 207 abțineri (refuzând să voteze) susține dreptul la reparație al consumatorilor.

Parlamentul European a votat în cursul zilei de miercuri, 26 noiembrie, în favoarea introducerii unui nou set de reguli privind etichetarea obligatorie a dispozitivelor electronice, noul rating de reparabilitate având cu scopul de a oferi consumatorilor informații clare, vizibile imediat și ușor de înțeles, despre durata de viață estimată și reparabilitatea unui produs în momentul achiziției.

Franța este prima țară care va începe să eticheteze electronice de consum cu noul rating de reparabilitate, începând cu luna ianuarie. Acestea vor fi aplicate pe smartphone-uri, laptopuri și alte componente electronice.

Decizii în favoarea consumatorilor

Austria va reduce, de asemenea, taxele pe serviciile de reparații și va oferi subvenționa pentru consumatori prețul reparațiilor. Eticheta va avea un scor de reparabilitate de forma unui punctaj pe scara de la 1 la 10, atribuit pe baza întrunirii unor criterii trasate în legislație.

Idea este ca noul rating pus la vedere pe eticheta produselor va ajuta clienții să acorde prioritate produselor care sunt mai ușor de reparat, totodată motivând companiile producătoare să acorde mai multă atenție acestui aspect.

Potrivit unui sondaj realizat în 2014, 77% dintre europeni ar prefera să repare dispozitivele decât să le înlocuiască. 79% dintre cei chestionați sunt de acord că producătorii ar trebui să faciliteze repararea dispozitivelor lor și înlocuirea pieselor.

Citește continuarea pe Go4it!

Parlamentul European a decis: Trecerea la ora de vară nu mai este obligatorie

Parlamentul European: Lăsaţi medicii să prescrie tratamente pe bază de canabis

Parlamentul European şi-a dat acordul pentru adoptarea unei legislaţii privind interzicerea produselor din plastic de unică folosinţă

Parlamentul UE a decretat starea de ”urgenţă climatică”, în mod simbolic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase