Home » Lumea digitală » Kaspersky introduce rapoarte cu informații despre amenințările cibernetice care vizează industria auto

Kaspersky introduce rapoarte cu informații despre amenințările cibernetice care vizează industria auto

Kaspersky introduce rapoarte cu informații despre amenințările cibernetice care vizează industria auto
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 23.01.2021

Kaspersky a introdus rapoartele personalizate de informații despre amenințările cibernetice (Threat Intelligence – TI) pentru organizațiile din industria auto, rapoarte care anterior erau disponibile pentru o gamă selectată de clienți.

Rapoartele TI ale companiei oferă producătorilor de autovehicule o analiză aprofundată a amenințărilor de securitate specifice industriei și identifică informații care ar putea fi utilizate de atacatori pentru a dezvolta atacuri asupra vehiculelor, a infrastructurii vehiculelor conectate și a altor sisteme legate de vehicule.

„Numeroase cazuri arată interesul atacatorilor cibernetici pentru securitatea auto. De la cercetători intependenți și amatori, până la infractori cibernetici, accentul a trecut de la securitatea dispozitivelor incorporate, iar acum se îndreaptă către securitatea vehiculelor per se. Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de tehnici de atac și la introducerea de noi cerințe de reglementare pe care producătorii trebuie să le respecte pentru a rămâne protejați împotriva acestora. Serviciul TI pentru vehicule ajută organizațiile – de la producătorii de vehicule la furnizori – să rămână la curent cu problemele de securitate relevante care pot influența industria auto și le permite să ia măsurile de remediere corespunzătoare în timp util”, se arată într-un comunicat transmis luni de Kaspersky.

Ce include fiecare raport

Acest serviciu personalizat este conceput pentru a identifica amenințările existente și emergente legate de componentele din vehicul, precum și de infrastructura vehiculelor conectate.

Fiecare raport include o sinteză și o analiză a tendințelor tehnologice legate de atacurile cibernetice din industria auto, cum ar fi incidentele cibernetice, studii recente de securitate, conferințe, discuții pe subiecte importante, forumuri comunitare, precum și informații despre vectorii potențiali de atac asupra backend-ului vehiculului și a infrastructurii serviciilor.

Principalele rezultate ale serviciului TI sunt raportul în rezumat, descrieri ale amenințărilor cibernetice și recomandări specifice, precum și notificări privind activitățile cu risc ridicat și vulnerabilitățile adaptate pentru OEM, potrivit Mediafax.

Este important să deținem informații despre toate amenințările posibile

Dacă raportul TI constată o amenințare care trebuie soluționată urgent, clienții sunt informați în timp real.

„Având în vedere numărul tot mai mare de tehnologii utilizate în automobilele moderne, este important să nu respectăm doar cerințele de reglementare viitoare, ci să deținem și informații despre toate amenințările posibile – de la vulnerabilitățile unității electronice de control până la atacurile asupra componentelor vehiculului. Oferind informații relevante despre amenințările de securitate, ajutăm producătorii de automobile să gestioneze eficient aceste preocupări”, spune Sergey Zorin, Head of Kaspersky Transportation System Security la Kaspersky.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase