Home » Lumea digitală » Tesla recheamă peste 130.000 de vehicule Model S și Model X la presiunea autorităților americane

Tesla recheamă peste 130.000 de vehicule Model S și Model X la presiunea autorităților americane

Publicat: 03.02.2021
Tesla recheamă peste 130.000 de vehicule Model S și Model X la presiunea autorităților americane
Tesla Model S. Sursa foto: Tesla

Ca urmare a presiunii din partea autorităților de reglementare din SUA, Tesla va rechema 134.951 vehicule Model S și Model X care au probleme de afișare pe ecranul tactil care au dus la pierderea mai multor caracteristici legate de siguranță, relatează CNBC.

Mașinile afectate, fabricate la uzina din Fremont, California, includ sedanele Tesla Model S fabricate între 2012 și 2018 și SUV-urile Model X din 2016 până în 2018.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a cerut Tesla, pe 13 ianuarie, să recheme 158.716 de vehicule electrice după ce a concluzionat că erorile pun probleme de siguranță legate de ecranul consolei centrale.

Problemele cu ecranul tactil al vehiculelor Tesla

Proprietarii vehiculelor Tesla afectate au declarat anterior pentru CNBC că afișajul de pe unitățile lor de control media rămâne uneori gol, parțial sau integral. Problemele cu ecranul tactil au afectat capacitatea șoferilor de a utiliza sistemele de căldură, aer condiționat, dezghețare și dezaburire ale mașinilor lor sau de a folosi camerele de vizualizare din spate și funcțiile pilotului automat în timpul parcării și al conducerii, potrivit Mediafax.

Procesul va începe pe 30 martie și, spre deosebire de multe actualizări de la Tesla, această remediere nu poate fi făcută de la distanță.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase