Home » Lumea digitală » Utilizatorii pot cere unui consiliu de supraveghere al Facebook reglementarea conținutului

Utilizatorii pot cere unui consiliu de supraveghere al Facebook reglementarea conținutului

Utilizatorii pot cere unui consiliu de supraveghere al Facebook reglementarea conținutului
Credit foto Unsplash
Publicat: 15.04.2021

Utilizatorii de Facebook vor putea cere unui consiliu de supraveghere independent să se pronunțe și asupra conținutului care a rămas pe platformă, nu doar asupra conținutului eliminat.

Facebook a creat consiliul ca răspuns la criticile referitoare la gestionarea conținutului cu probleme, în condițiile în care cercetătorii și grupurile pentru drepturi civile au criticat atribuțiile sale limitate.

Măsura oferă utilizatorilor, inclusiv angajaților Facebook, posibilitatea de a cere evaluarea conținutului, a declarat directorul administrativ al consiliului, Thomas Hughes, într-un interviu telefonic, potrivit Reuters.

Într-o postare pe blog, consiliul de supraveghere a declarat că va include detalii în deciziile sale pentru a putea identifica cu ușurință persoana care a raportat conținutul numai dacă ar primi permisiunea.

Contul lui Donald Trump ar putea fi suspendat pe termen nelimitat

În următoarele săptămâni este așteptată o decizie a consiliului în privința suspendării pe termen nelimitat a fostului președinte american Donald Trump, impusă după evenimentele din 6 ianuarie de la Capitol Hill.

Deciziile consiliului sunt obligatorii și pot anula deciziile companiei de socializare și ale directorului executiv Mark Zuckerberg, dar se referă doar la o mică parte din deciziile de conținut ale Facebook. De asemenea, consiliul poate recomanda modificări de politică, dar Facebook nu este obligat să le adopte.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase