Home » Lumea digitală » Cât timp petrec românii pe Facebook – studiu

Cât timp petrec românii pe Facebook – studiu

Cât timp petrec românii pe Facebook – studiu
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 16.04.2021

Majoritatea covârșitoare a românilor preferă să utilizeze rețeaua Facebook. Conform unui studiu, ei stau pe rețeaua de socializare 2,3 ore/zi. Aproape jumătate dintre utilizatorii chestionați susțin că se simt indiferenți sau plictisiți de reclamele de pe rețeaua de socializare.

Studiul realizat de Reveal Marketing Research a vrut să afle care este percepția românilor cu privire la publicitatea de pe rețelele de socializare.

În comparație cu alte rețele, Facebook este primul în preferințele românilor. 92% dintre cei chestionați spun că utilizează Facebook. Cifrele mai arată că românii petrec on-line, în medie, 2,3 ore/zi. 46% dintre respondenți declară că se simt indiferenți față de reclamele sponsorizate văzute pe rețelele de socializare, spunând chiar că se simt obosiți și plictisiți de acestea.

Cât contează publicitatea online

Pe de altă parte, pe 36% dintre români publicitatea online îi determină să aprecieze mai mult brandul sau persoana la care fac referire.

Studiul a fost derulat în perioada 2-6 aprilie 2021, pe un eșantion de 1.014 persoane, utilizatori de internet, din mediul urban și rural, fiind reprezentativ la nivel național.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase