Home » Lumea digitală » Criptomonedele valorează acum mai mult decât toți dolarii americani aflați în circulație

Criptomonedele valorează acum mai mult decât toți dolarii americani aflați în circulație

Criptomonedele valorează acum mai mult decât toți dolarii americani aflați în circulație
Sursa foto: Thought Catalog via Unsplash
Publicat: 10.05.2021

Criptomonedele au marcat o reușită semnificativă. Criptomonedele au ajuns acum mult mai valoroase decât toți dolarii americani aflați momentan în circulație.

Criptomonedele au atins o evaluare de 2 trilioane de dolari la data de 19 aprilie, potrivit Wall Street Journal. Asta reprezintă cam aceeași evaluare a tuturor dolarilor americani aflați momentan în circulație. Cu toate acestea, de la acea dată, criptomonedele au atins 2,25 trilioane de dolari și sunt pe punctul de a depăși dolarii aflați în circulație.

Deși statisticile sunt incredibil de fascinante și un indicator puternic al popularității criptomonedelor, sunt totuși și puțin înșelătoare.

Cui se datorează mare parte din evoluția favorabilă a criptomonedelor?

Asta pentru că dolarii americani aflați în circulație nu sunt în totalitate dolari americani. Până la urmă, circulația se referă doar la numerarul fizic. În același sens, nici numerarul din buzunarul nostru nu reprezintă toți banii pe care îi avem. Majoritatea banilor pe care îi avem, la fel ca și dolarii americani, nu sunt lichizi. Aceștia există în bănci, investiții și alte active imateriale.

Așadar, deși criptomonedele s-ar putea să valoreze mai mult decât toți dolarii și monedele fizice din lume, în mod sigur nu valorează mai mult decât toții banii de pe planetă.

Evoluția favorabilă a criptomonedelor face parte dintr-o tendință existentă în numeroase categorii și clase de investiții precum imobiliare și energia verde. Mare parte din evoluția favorabilă a criptomonedelor a fost alimentată de ratele de dobândă scăzute ale Rezervei Federale.

Poate că ar trebui să ascultăm și de sfaturile lui Elon Musk

Cu toate acestea, Rezerva Federală a Statelor Unite ale Americii a indicat că ne-am putea afla într-o bulă, oficialii spunând că „evaluările sunt în generale ridicate” și că sunt „vulnerabile la declinuri semnificative în cazul în care apetitul investitorilor va scădea, progresul pandemiei va dezamăgi sau recuperarea va întârzia”, potrivit unui raport de stabilitate publicat în mai 2021, scrie Futurism.

Așadar, trebuie să sperăm că totul va fi bine și să ne pregătim pentru ce e mai rău. De asemenea, poate că ar trebui să ascultăm și de sfaturile lui Elon Musk. Nu trebuie să ne grăbim să investim toate economiile noastre de-o viață în criptomonede. Dacă facem asta, s-ar putea să regretăm dacă (și atunci când) bula se va sparge.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un bărbat a pierdut Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari după ce a descărcat aplicația greșită

Mastercard le va permite clienţilor să tranzacţioneze anumite criptomonede

O nouă înșelătorie cu criptomonede. Informațiile personale private ajung să fie vândute cu 60 de dolari

Tesla cumpără bitcoin de 1,5 mld. dolari și vrea să înceapă să accepte criptomoneda ca plată

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase