Home » D:News » În premieră, o femeie a devenit director executiv al Băncii Japoniei

În premieră, o femeie a devenit director executiv al Băncii Japoniei

În premieră, o femeie a devenit director executiv al Băncii Japoniei
Publicat: 13.05.2020
Tokiko Shimizu, 55 de ani, este prima femeie care a devenit director executiv al băncii centrale japoneze, o instituţie cu o istorie de 138 de ani, relatează CNN.

Tokiko Shimizu a fost numită ca parte a unei remanieri extinse la Banca Japoniei, devenind unul dintre cei şase directori responsabili de conducerea operaţiunilor băncii centrale.

Shimuzu a început să lucreze pentru Banca Japoniei în 1987. A activat în divizia de pieţe financiare şi în operaţiuni de schimb valutar şi a fost director general pentru Europa şi reprezentant principal la Londra între 2016 şi 2018.

Banca Japoniei a fost înfiinţată în octombrie 1882.

Tokiko Shimizu a devenit prima femeie din istoria instituţiei care ocupă funcţia. Femeile reprezintă 47% din forţa de muncă a băncii centrale, dar doar 13% din posturile de conducere şi doar 20% din posturile de expert.

Până acum, Banca Japoniei nu a avut niciodată o femeie guvernator

Femeile au fost reprezentate în consiliul său de politici – cel mai înalt organism decizional responsabil pentru stabilirea politicii monetare – de când a fost înfiinţat, în 1998. Dar numai unul dintre cei nouă membri ai consiliului de administraţie este o femeie, iar banca nu a avut niciodată o femeie guvernator, spre deosebire de Rezerva Federală sau Banca Centrală Europeană, potrivit Mediafax.

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase